Nože
Používáte nůž? Nosíte jej denně u sebe nebo jen na výpravy? Mte klasický nůž nebo zavírací? podělte se o své nástroje, včetně jejich využití!
Já třeba používám dva. první nosím u sebe téměř neustále - je to zavírací nůž - http://www.army-store.net/zbrane/nuz-zaviraci-takticky-atk-police-cerny
Pak mám ještě takový starší outdoorový nůž co jsem dostal s čepelí 15 cm - ten nosím do přírody
Doma nebo v přírodě nemohu se obejít bez nože, ale tohoto -
Používám reklamní zavírák s krátkou čepelí. Dostal jsem ho při instalaci stroje v práci. Kupodivu na reklamák docela kvalitní, čepel je značená Solingen.
Je-li na čepeli napsáno Solingen, jedná se pravděpodobně o plagiát.
Skutečné nože z toho města nemají - až na výjimky - nikdy slovo Solingen na čepeli uvedeno.
Tak to nevím. Značenej je Inox Solingen Germany a firma, od které jsem ho dostal, jest Bielomatik, partner Heidelbergu (žádné české zastoupení). Jestli si nakupují plagiáty a ty značí logem své firmy - možné to je.
edit: Když ho tak prohlížím, tak na střence je Richartz ® Solingen.
Nosím záchranářský nůž Smith & Wesson. Jeho skutečný účel jsem zatím, díky bohu, nepotřeboval použít, ale jinak spoustu krát pomohl...
To fakt taháš furt při sobě? Děs běs.
Čoveče nikdy mi to nějak nevadilo... Kupoval jsem ho osobně, takže jsem si ho prohlídnul a vyhovoval mi, není nijak velký ani těžký, mám ho v pouzdře na opasku a ani o něm nevím... Odmontoval jsem klip na opasek co je na něm připevněný, takže o několik géček zhubnul
Já když vyrážím do přírody, či na vandry, vždy si beru tenhle nožík. Je to naprosto univerzální nástroj, člověk si s tím porazí menší strom, naštípá dřevo, naporcuke maso, nařeže chleba, už jsem s tím krajel i cibuli na jemno, namaže chleba. A i pivo se tím dá otevřít.
Nosím Delicu - tu tahám denně, klasický EDC.
Příležitostně mnoho Mor a nějaký další kousky - něco kovaného ("kelťák") něco v kuchyni (Zwilling) a tak.
Gerber E-Z-Out Jr, neustále v kapse, kdykoliv jdu z domu.
Už asi třicet let mám v tašce Swiss Army Knife. Křížový šroubovák a pilka už mě mockrát pomohly.
Nosím to občas, většinou do přírody (proti medvědům a jiné zvěři).
VYSTŘELOVACÍ NŮŽ ČELNÍ
Mam už asi 17let podobnej, akorát místo nůžek je pilka a je bez těch černejch prvku na rukojeti.
asi tento: http://victorinoxcz.cz/kapesni-noze-91-mm/climber-4
tahám ho v tašce, v kapse by zavazel.
Něco na tento způsob, stále, v kapse:
To jsem tahal coby pubescent. Možná to mám ještě někde v šufleti, musel bych se prohrabat bordelem.
Nevýhoda - je to velký, těžký, v kloubech se to vymačká a pak se to celý viklá. Výhoda - dá se s tím machrovat před děckama a ohromovat paštiky. No a dá se to použít i jako nůž, tedy i mazat paštiky na chleba.
Tak je to skladné a neporouchatelné, jako třeba vyhazováky, čepel je pěkně ostrá; používám to na mazání paštik, krájení chleba, na houby. Machrování? Ale kdež, není mi čtrnáct
Tak tohle mi leží v šupleti. Tak dlouho jsem si s tím hrál, až jsem to rozbil.
Já mám už hodně let kapesní nůž Mikov, taková kopie švýcaráku. Nosím ho v batohu, občas se mi hodí. Můj syn měl opravdový kapesní nůž Victorinox, ale přišel o něj ve Velké Británii - šli někam na exkursi, s nožem ho tam nechtěli pustit jako potenciálního teroristu, tak ten nůž musel zahodit do odpadkového koše.
V autě vozím vykošťovák (pás se tím přefikne v okamžiku), pěšky nic.
Tak to ja uz po milion let v lete v kosiku nosim pravidelne "rybicku" na houby kazdy den mam u sebe peprak - snad ho nikdy nebudu muset pouzit ...
Každý den už nějakou dobu v kapse na klipu.
http://www.noze-nuz.com/ka-bar/KA4062.php