Autorský poplatek za kalkulačku???
Objednával jsem kalkulačku v jednom eshopu a najednou jsem si všimnul, že krom 1.20,- za elektroodpad, připlácím ještě 9,- Kč jako "autorská odměna", dle zák. 121/2000!
Počítám, že při vyzvednutí na prodejně mi bude do ucha broukat minimálně "plešatá zpěvačka". Chápete to?
učetní kalkulačka s papírovou páskou, na kterou se dají vytisknout bajty? i za -rom záznamová média se musí cvakat.
a až se nepracující soudruzi z osa dozví, že rádia i televize ukládají předvolby do paměti, zdraží i elektronika.
Ano, přesně jak píše kolega, za, v podstatě, jakoukoli dynamickou paměť se platí autorské výpalné. Ono zase co kdyby jsi si náhodou na kalkulačku nahrál nějaké MP3, že?
Musím tě upozornit jako majitel kalkulačky Texas Instruments, že to, co bereš jako vtip, je zcela reálné.
To máš nějakou tu chytřejší kalkulačku? Co třeba umí kreslit grafy a tak?
Ano, TI-84+.
Takové máme v matice zakázané Během semestru píšeme písemky striktně bez kalkulaček. Až na zkoušce jsou povolené.
Čemu se divíš? Jsem viděl že z tužky koh-i-noor za 10 korun je 9 korun výpalné OSAe, protože tužky jsou obzvlášť nebezpečné. Tužkou lze opsat i dílo, které je chráněné technickými prostředky proti kopírování.Kaktus nekaktus, opsat a obkreslit to jde. Proto byl podán organizací Dilia návrh do Parlamentu, aby se jakékoliv tužky zakázaly a vlastnictví tužek aby bylo trestným činem, horším než vražda.