Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Česko, země úspěšných!

Mladým (nechci, aby to vyznělo nějak pejorativně) fanatickým obdivovatelům a zastáncům čistého kapitalismu to také časem docvakne, že somethings is wrong.

Mladí se tu staví proti snahám zavést znovu totalitu. To ale neznamená, že nejsme pro žádnou změnu stávajícího systému. Např. jsem pro:

Zjednodušení daňového systému (a vůbec byrokracie celkově) - aby bylo jasné, kdo má co platit a bylo možné si lépe a jednodušeji posvítit na neplatiče.
Lepší adresnost dávek - aby dostávali dávky ideálně opravdu ti potřební a minimalizovat možnosti, aby se mezi ně vmísily vyžírky.
Zjednodušit zákoník práce - aby měl zaměstnanec se zaměstnavatelem více možností uzavřít smlouvu - přinese to nová místa, i když třeba dočasná, ale trh je dynamický a zákony poměrně "tuhé" (např. v práci, kde dělávám brigády spustili třetí směnu, ale protože neví, jak dlouho pojedou a brigádníků je málo, najali si agenturu a ta jim posílá své pracovníky - dostávají samozřejmě míň, než kmenový pracovník, protože něco shrábne agentura).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat