Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Česko, země úspěšných!

Problémem našeho postkomunistického kapitalismu je nepoctivost.

Mno, spíš, že je k tomu nutí okolnosti:

Kdyby podnikatelé/podniky přiznali každou korunu Naše všechny daně dohromady jsou vražedné. Kdyby hospoda přiznala všechno, zkrachuje do týdne a bude to konec hospod v Čechách. Zbylé živnostníky by to porazilo z minimálně 50%.

Kdyby se zaměstnanci neulívali, nekradli.. To už je věc zaměstnavatele. U mně když někdo krade, letí (z firmy). Zaměstnávám na stavbách různé pobudy, kdo krade, má padáka. To bych neměl ve firmě za chvíli nic.

Kdyby zmizeli vyžírkové, pohodlně vy/zne-užívající jakékoliv dávky.. IMHO je mi jedno, jestli někdo dávky prochlastá a pak je o hladu, nebo projí. Jeho problém. Proč je nutit aby si kupovali jen jídlo a ještě jen základní? Asi jsou dávky velkorysé, když stačí na chlast i jídlo pro rodinu.

Kdyby se stát (...) choval jako zodpovědný hospodář.. Souhlas, to ovšem asi nikdy nebude hrozit. Když to není jeho, každý na to s*re.

Kdyby soudy ekonomické dareby bez milosti trestaly a vše jim zabavovaly... Souhlas. Tady se trestají, kdo nevinně spadl do dluhů kvůli odběrateli, co nezaplatil. Zloději kradoucí po miliardách jsou někde v Karibiku a lebedí si. Za Komoušů si někdo ukradl nanejvýš pytel cementu nebo hrst hřebíků. Dnes se krade po miliardách. I ten papaláš KSČ, když si za státní peníze postavil chalupu, je proti dnešním loupežníkům jen ubohý břídil.

Dobře už bylo. Jsem rád, že mi je, kolik mi je.

Já též. Obrovský souhlas.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat