Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Česko, země úspěšných!

Takže bohužel heslovitě, jinak to nepůjde...

Stále sa radíte medzi tých pár šťastných

NE! Lidí, kteří nemají hlad, žijí si celkem normálně, mají mobil, internet, kde bydlet, atd. je drtivá většina ať chceš nebo nechceš.

Sú samozrejme takí, ktorí už nemajú chuť niečo pre seba spraviť a stávajú sa z nich napokon alkoholici a pod.

NE! Převážná většina alkoholiků nezačala chlastat kvůli špatné životní situaci, ale kvůli prostředí kde vyrůstali (otci alkoholici atd.) Samozřejmě je tam víc faktorů, ale to, že nemá čím nasytit děti by se dalo počítat MOŽNÁ tak na jednotky procent (a to ještě pochybuji)

Určite sú medzi nimi takí, ktorí si za svoj stav môžu sami, ale drvivá väčšina za to nemôže.

NE! Nevím jestli myslíš konkrétně alkoholiky, nebo obecně lidi na okraji společnosti, ale v obou skupinách je většina (o procentech můžeme vést diskuzi) těch, kteří nechtějí, nemají zájem a nebudou mít za žádného režimu, pokud jim jiný režim dá, rádi si vezmou, ale to je tak všechno! Právěže to vidím a vidět to chci. Bydlím na vesnici, chodím na pivo, mezi lidi atd. tak tady ze mě nedělej člověka žijícího v bublině. U nás je fabrika Barum Continental, kde bere borec u pásové výroby (pouze ze základním vzděláním) 20tis čistého + 13. 14. plat, 5 týdnů dovolené, stravenky, obědy za 30kč, pneumatiky za nákup každý rok, + eura na dovolenou. Dělá tam půl naší vesnice a máš vidět jak si v hospodě stěžují, že mají málo, pořád málo, (čest vyjímkám, které jsou) snaží se s tím neustále ojebat (jestli bych nekoupil nějaké higienické potřeby apod.) za ty peníze co tam mají, mají ještě potřebu krást a okrádat firmu, která se zjevně chová velice velice slušně!!! Takže o čem to tu neustále drýstaš? ANO jsou chudé kraje, jsou nějaké vyloušené lokality, ale je jich DRTIVÁ MENŠINA i když si zoufale přeješ opak, tak to prostě neustojíš!

Nechápte ma zle! Nemyslím si, že má byť úplná rovnosť medzi ľuďmi, sú povolania, ktoré musia byť ocenené viac ako tie "podradné"

Ano, naprosto souhlasím, měl by si s tím poradit zdravý a volný trh práce, ne jak je to nyní a jak to bylo v socíku = oboje špatně

Hlavne prosím reagujte na pôvodný príspevok:

Česko je země, kde úspěšní nemají zájem řešit problémy neúspěšných a už vůbec ne zájem se s nimi o úspěch dělit.

Jak by sis představoval to "dělení se o úspěch"? Například před rokem jsem spustil e-shop, po nocích jsem ho dával dohromady, vychytával mouchy, investoval do programátora, do zlepšení SAE a konverzí, vybudoval ho od nuly a nyní je poměrně úspěšný. S kým a jak se mám podle tebe o ten úspěch dělit? A kolik by mi mělo z toho úspěchu zůstat, aby takový jako ty byli spokojeni? A jak si to ten dotyčný, co já mu ze svého dám, zaslouží, když ti tedy nestačí, že odvádím DPH i ze zisku (jako plátce), daň z příjmu, socku, zdravku atd. a z těchto peněz funguje "sociálno" v tomto státě? Jak se mám ještě víc podle tvých představ "podělit"?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat