Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Česko, země úspěšných!

Rozumny clovek alebo niekto kto ma rad historiu vie, ze novodoby Hitler sem cochvila dorazi. Ked sa zamyslim nad tym, co ma pravdepodobne caka asi by som si to mal ist radsej hodit.
Vidime to vsade, ze system hodnot ide do prdele. Dnes uz malokoho bavi byt cestnym, verejne sa kradne a nic sa nedeje, mladi ludia chcu mat vsetko a hned, praca sa nenosi a media nas masiruju takmer programovo.
Zacinaju sa hrotit rasove motivy, kedze ciganov nikto neriesi (to nie su politicke body a dnes sa robi politika na 4 roky) staci len mala rozbuska a budeme mat mensie pogromy. Staci zopar mrtvych bielych nahodne pri nejakej potycke a verim, ze sa tu spravia take akcie, ze zarve par desiatok ciernych. Nedivil by som sa keby musela zasahovat armada, ktora bude uzatvarat iste oblasti.
V zapadnej Europe to nie je o nic ruzovejsie akurat tam nemaju ciganov, ale moslimov. Problemom Koranu je jeho nejednoznacnost a tzv vykladaci. Koran sa na rozdiel od Biblie necita, Koran sa vyklada a kto ho ako vylozi tak to pre veriacich je. Utecenci z arabskych zemi su vacsinou v zapadnych statoch spodina, utiekli vacsinou pred vojnou, politickym prenasledovanim, ale bez vzdelania, pracovnych navykov a tak ziju na periferiach a nadavaju an svoju novu domovinu...je to proste podobne etnikum ako Romovia. Sud prachu, co caka na vybuchnutie. Staci si pripomenut nepokoje vo Francuzsku, v Nemecku, Velkej Britanii, ci v inych krajinach. Ono sa o tom vela nepise, ale velke problemy maju aj tolko ospevovane severske krajiny prave s pristahovaleckymi mensinami. Nakoniec musime si pomahat, ze?
Ak pojdemena vychod tak Ukrajincom hrozi obcianska vojna realne, v Bielorusku (o tom sa opat vela nepise) to tiez celkom pekne vrie, takze uz len cakam kedy Rusom prasknu nervy a anektuju si ich spat k sebe.
A to je len Europa, o zvysku sveta radsej pomlcim lebo sa mi nechce nad tym radsej premyslat.
A preco pride novy Hitler? Nemusis byt parapsychologom, aby si pochopil ako ludia radi lipnu na silnych osobnostiach, na mesiasoch, co prinasaju zazracne riesenie. Ved Hitler ohromne povzniesol chatrajuce Nemecko a jeho zivotnu uroven. Okrem toho, ze povzbudzoval v ludoch hrdost na to, ze su Nemci, silny narod so silnou minulostou (nacionalizmus je silna zbran) robil navonok zazraky. Hospodarsky sli Nemci raketovo hore, CInania su proti nim amateri. Ale preco a za aku cenu? Nasiel sa verejny nepriatel, komunisti a zidia, ti druhi boli ti zli kapitalisti, ktorych majetok sa zhabal v prospech vyvolenych, rozbehla sa zbrojarska vyroba hoci kvoli tomu museli vystupit z OSN. Srat na OSN hlavne, ze mame pracu, to ze robime tanky nie je az tak podstatne. Kde a ako to skoncilo vieme.
Ked to prirovnam k nasmu vyvoju na SK vidim paralelu. Najprv Meciar so 40% volebnym vysledkom, silny lider a zazracny vodca. Ja s nimi zatocim, ja som ten spravny cavo..ved sme videli co sa dialo. Teraz tu mam Fica, jeho nasledovnika s este vyssim volebnym vysledkom a opat nas zazracny zachranca a opat mu to kazdy druhy slovak zerie aj s navijakom...kam dospejeme ani vediet moc radsej nechcem.
Paradoxom je, ze v CR ste nemali za cely ten cas takuto silnu osobnost a napriek tomu ste v rovnakych srackach ako my, ked pozeram politicke kauzy, ci nejake investigativne relacie tak si myslim castokrat, ze este vo vacsich ako my. To by naozaj naznacovalo, ze je jedno, co vam vladne jedna strana silneho muza, alebo koalicia viacerych, vysledok bude aj tak cca rovnaky.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat