Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Česko, země úspěšných!

Pořád dokola. Stejně se můžu ptát i já (a nikdy se z toho nevymotáme): Kde bereš jistotu, že smetiar je stejně důležitý jako lékař? Pokud nebude smetiar, každý si může na skládku svůj odpad dovézt sám, pokud nebude upratovačka, každý člověk co má dvě zdravé ruce si svůj bordel může uklidit sám, jde pouze o jakýsi "komfort", ale když nebude lékař, pochybuju, že si odoperuješ blbé slepé střevo... Chápeš? Takže BYŤ SI VÁŽÍM KAŽDÉ PRÁCE, je asi logické (i když koukám, že jak pro koho), že práce vyžadující speciální schopnosti, dovednosti, nebo vzdělání (a ty schopnosti má i ten vedoucí pracovník, nebo tak nenáviděný manager, si představ) by měl být ohodnocený několikanásobně lépe...
Opět věčná mantra se zaměstnavatelem se třiceti auty, deseti jachtami a zaměstnanci živořícími za minimální mzdu. Opět můžu stejně uboze argumentovat, že většina zaměstnanců okrádá svého zaměstnavatele, v práci nedělá celou pracovní dobu, rozkrádá materiál a nářadí atd. atd. atd.
Už vidíš to, že se dají najít argumenty takové nebo makové, nebo ne? Co se tak zamyslet nad tím, že hajzlové se najdou na obou stranách a nějaká uměle nastolená rovnost to prostě nevyřeší...
Jak jsem psal a co ti asi uniklo, připadá ti, že jsou zaměstnanci špatně placeni? Bodejť ne, když je taková nezaměstnanost. Proč je taková nezaměstnanost? Protože v této zemi je "těm schopným" o kterých je topic házeno pod nohy spoustu klacků aby nemohli své myšlenky obracet v činy a vytvářet nové pracovní místa, protže je tady byrokracie jako prase, protože je tady neskutečně zdaněná práce atd. Ty toto nevidíš? Proč se neustále nimráš v nějakých "mocných", osnuješ konspirační teorie a já nevím co všechno. Když by stačilo pouze jediné - tlačit na ZVÝŠENÍ ZAMĚSTNANOSTI + zavést FUNKČNÍ PRÁVNÍ STÁT což ti vyřeší 10 problémů přímo (zvýšení konkurence na pracovním trhu = zvýšení mezd zaměstnanců. Snížení mandatorních výdajů státu = více peněz na investice, na důchodce, na maminky samoživitelky atd. Snížení zisku firem a potažmo i těch, co ti leží v žaludku, bo se zisk rozmělní do vícero subjektů atd. atd. A dalších 20 nepřímo (snížení kriminality, zlepšení úrovně školství = bude větší tlak na potřebné obory atd.).
Proč pořád jdete logice navzdory, plivete kolem sebe nenávistné a jedovaté sliny, druhé označujete za "zabedněnce" apod? Místo toho abychom se snažili o jednu věc společně = zlepšení životní úrovně. Pokud někdo přijde s nápadem jako je fakebook, který se prostě chytí, stane se masovou záležitostí a toho dotyčného vynese k milionovým příjmům, PROČ MU JE DO PRDELE BRÁT? Ať si je užije, pokud je řádně zdaní. Kdo ti dal právo mu říkat, že "už dost", když překročí hranici příjmů, které se prostě tobě nelíbí?
Když přijde svině jako je kožený, patří prostě za katr a majetek zpět do eráru, na tom se snad shodneme. Rozdíl je v tom, že ty i v tom prvním případě praskáš vzteky a uzurpuješ si jakési právo rozhodovat o tom, komu kolik stačí...

Opravdu ti připadá, že se lidem žije špatně v Kanadě, Švýcarsku, Austrálii atd.? Nebo budeš zase jako Chocholoušek argumentovat, že jsi kdesi četl o tom, že se tam vyskytují miliardáři parazitující na Africe? Třeba v Norsku, kde spousta věcí funguje se rekrutovala taková zrůda jako je Breivik. Takže do hajzlu s takovým systémem? Ty vymyslíš takový, kde nebude možné aby se toto stalo? Připadá mi, že si na každém dobrém příkladu musíte najít nějakou skvrnku, tu rozmazat do obrovských rozměrů, případně to ještě malinko překroutit, abyste dokázali, že nejlepší bude změna systému.
Ale ani jeden z vás mi neřekl na jaký to chcete měnit!!! Já jsem zde už Xkrát popsal jak bych si to představoval a jak toho docílit, co kdybyste to zkusili vy...?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat