Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Česko, země úspěšných!

Problem je niekde inde, ale malokto si to chce priznat.
Ludia nie su stroje, sme kazdy iny, a preto komunisticke, demokraticke, lavicove, ci pravicove kecy o rovnosti su blbost.
Uz z principu si nemozeme byt vvsetci rovni, ujo Gauss nam tu nechal krivku a vsetci dobre vieme, ze hoci vo volbach je vas hlas rovny s hlasom cloveka na hranici debility, v reale musi byt tento clovek vytlaceny z rozhodovacich pozicii, pretoze inak system, ktoreho je sucastou nebude nikdy fungovat.
A tu vidim problem rovnostarstva, aby sme sa mali vsetci dobre a rovnako, aby bohati prispievali na chudobnych a pod. To nefunguje a nikdy fungovat takto nemoze.
Idealne by bolo keby si kazdy uvedomil, kde je jeho miesto v spolocnosti a kto by to nevedel, tak by ho tam ostatni usmernili.
Moc sa mi to nechce rozpisovat, tiez nerad citam dlhe prispevky, takze na zaver sem len posuniem zaujimavu uvahu zo vcerajska.
Prednedavnom u nas zlikvidovali nasi demokraticki politici jednu cigansku osadu olnu chatric. Romakov prestahovali do novych domcekov, chudakovi starostovi tam nechal osadu zrovannu zo zemou plnu bordelu, ze nech si to uprace. Byt nim okamzite sa od takeho statu odtrhnem. Nechem vypisovat to, co vsetci vieme, ze sme im opat dali nieco zadarmo a ze to do par mesiacov znicia.
Chcem vam ukazat taketo prirovnanie. V brazilskom Riu, zije kopec ludi v tzv favelach, co su akoby take ciganske osady. Favely su plne pristahovalcov, ktori prisli do velkeho mesta z vidieka za svojim snom a ten sa nenaplnil. Vysoka kriminalita, mafianske praktiky, drogy....ale par podstatnych rozdielov. Favely nie su spinave ako ciganske osady a plne haraburdia. Naopak je tam relativne cisto a ludia sa o seba staraju. DOkonca sa snazia pracovat a tramdadam...od statu nic nedostavaju, cize ziadny vycuciavaci socialneho systemu. Skolstvo a pod riesia o vo favelach cirkevne a dobrovolnicke organizacie.
Druhy priklad ej velmi podobny...Etiopia, Afrika....chudobna krajina a ludia na vidieku maju chatrc a par osobnych veci. Inak nic. Socialny system o tom ani nevedia, ze nieco take existuje, vsetci sa snazia uzivit ako sa da, ci uz chovom zvierat, obrabanim pody alebo sprevadzanim turistov. Rodiny tam su velke a kazdy pracuje!!!, pretoze je to nutnost.
Ake krasne priklady z Juznej AMeriky a z Afriky pre nasu civilizovanu Europu. Ake krasne riesenia roznych socialnych problemov, ktore tu mame. A nikto nic. Ach skoda reci...zakladam novy stat Spojene sedliacke narody, kde nebude ustava, ale desatoro zdraveho sedliackeho rozumu, pretoze mam pocit, ze toto tu ludom, ale fest zacina chybat.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat