Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Česko, země úspěšných!

Původně jsem se nechtěl do debaty míchat, ale nedá mi to.

1. Je zásadní rozdíl mezi charitou a sociálním systémem. Charitou prokazuješ něco navíc, podporuješ nad rámec svých povinností. Kdežto sociální systém je záležitost státu (tedy nás všech, kdo platíme daně). To jen tak na úvod

2. Každý, úplně každý, se může stát jednou závislým na sociálním systému. Stačí úraz, nemoc či smrt v rodině. Sociální systém byl vymyšlen proto, aby minimalizoval ono dickensovské prostředí, ve kterém sirotci, matky samoživitelky apod. byly odkázány pouze na charitu.

3. Sociální systém je bohužel po letech vlády nezodpovědné pravice v podstatě v troskách. Dávky chodí pozdě (viděl jsem v TV), ministerstvo šachuje s IS sociálního systému, platí se neskutečné peníze za převody dat tam a zpět (jen proto, že si Drábek se Šiškou nahrabali). Úřady práce nefungují (protože Drábek nechal vyházet půlku úředníků) a místo proaktivní politiky v podstatě fungují jako reaktivní ouřad.

4. Místo opakování manter - a je jedno jestli komunistických, náckovských nebo pravicových je třeba začít taky už něco dělat, a tím se nemyslí pořádání charitativních akcí. Je sice hezké, že se dělá charita, ale ta přece taky nic nevyřeší, jen dárci udělá "dobře." Podstatné je to, aby se ti lidi vymanili ze svého nedobrého sociálního statusu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat