Údržba olezlé lebky - zastřihávač?
Ave. Před třemi týdny provedla moje nejmilovanější nůžkama úpravu mé šišky (stárnoucí rocker na Oldřicha Nového). Zepředu se s tím už nic dělat nedá, zezadu a zboku to ale začalo růst jak po steroidech (ještě týden dva a budu jak Hulk Hogan ve tmavším vydání). Zvykl jsem si za ten čas na krátké vlasy, nicméně absolutně netuším, čím svépomocí udržovat "vojenský sestřih". Máte někdo zkušenosti? Opalovat letlampou to nebudu...
Jo, já kouty na palici zaháním normálním zastřihávačem na vlasy, nasadím pár mm a jedu. Stejně tak vousy. Stačí strojek za tři kila.
Mno, pár mm snad ani ne. Tak nějak od deseti do ztracena. Zvládnu to sám, nebo budu potřebovat asistenci? Moja je nasraná, že musela půlden luxovat /přitom mě k tomu vyhecovala/ - těch vlasů bylo fakt fest, tak už mě posílá k holičovi. Za pár milimetrů ovšem odmítám vysolit kilo.
Ja si hlavu uz více roka holim. Jak jsem mel kouty tak mi to ani nevadilo, ale jak mi bejvalka rekla, ze mi lehce prosvita "cedecko" rikam a dost, kdyz uz, tak uz poradne, jako papez chodit nebudu.
Ale taky me stve to co ctvrty den skrabat. Uvazoval jsem o laseru, ale jelikoz je to nevratna vec rad bych videl nejake nazorne ukazky, kterych se ne a ne dopatrat Vim ze je to offtopic, ale pokid by o tom mel nekdo nejake info, velice to ocenim
Palici si strojkem (i ziletkou) objizdim sam uz minimalne 15 let, ale na holeni do ztracena bych si sam netroufl, proste na to neni videt. Vidim to na asistentku
Tak stříhat někde, kde není koberec - v koupelně nebo na balkoně.
Já mám vlasů zatím dost, ale plnovous si upravuji sám.
To bylo po hecu ve dvě ráno. Střízliví jsme nebyli. Budiž ovšem faktem, že se toho cérenka zhostila zodpovědně - jako by to už někdy dělala (bílý plášť, doktor či holič...). Fousy nechávám "na Krakonoše", po půlroce je ojedu na hladkou hubu.
Mám zastřihávač Remington HC350C a jednou za cca tři týdny si tím sám oholím porost. S nástavcem "trojka" a je to.
Praktikuji to v koupelně, na umyvadlo dám roztržený pytel na odpadky (vlasy nesplachuji do odpadu, to bych ho brzo ucpal) a je to.
Jinak - na hlavě nemám ani kouty, ani se mi vzadu nedělá koleno. Tohle je ale krásně bezúdržbové.
Vlastním oboje (jsem šťastný člověk). Kouty dvacet let, koleno deset. Honil jsem tu zadopřední kštici po palici každý den, až mi láska moje od té nehoráznosti pomohla.
Jsem zatím mlád (35), ale někteří stejně staří nebo mladší známí jsou plešatí jako Petr Nárožný, třeba.
Ono to ale nejspíš přijde, záleží, jak je to dědičné... Tatík (68) nemá ani kouty ani koleno a ani šedivé vlasy. Brácha (40) má řepu jak Peter Nagy v dobách největší slávy Tak to plešatění asi v rodině nemáme.
Testosteronový deficit?
Kuš
Mlád? Pamatuju si doby, kdy jsem lidi našeho věku považoval za starý struktury s jednou nohou v hrobě. Retrospektivně, coby dospělý jedinec v plné síle, se v té době vidím jako čerstvě domutovanýho holobrádka s prvními chloupky na ohanbí
Jj, my s koutama se můžem utěšovat tím, že vysoké čelo značí inteligenci. Akorát manželka furt prudí, že v tom případě má doma Einsteina.
Chodím co tři měsíce k holičce, která už mě zná a už bez ptaní stříhá "na prsty" - to je výška vlasů nad lebkou. Nechápu, proč bych se s tím měl camrat sám. Je to nejpohodlnější "účes", tzv. samoúdržba.
Náklady na holiče jsou malé, leč se nasčítají. Zastřihávač jsem dostal asi před čtyřmi lety pod keř, takže jsem ušetřil cca 1600,- Kč. Jak jsem na to přišel? U holiče se platí průměrně kilo, čtyřikrát za rok, čtyři roky.
Jo, i kdyby to pitomý ostříhání stálo jen 50Kč, což kdysi stálo, tak už se mi ten strojek za pětikilo vrátil několikrát. Jen musím přemluvit ženu, aby mi ten kokos odrbala, obvykle na délku několika málo milimetrů, aby mi ta jednoduchá údržba vydržela co nejdýl.
Netřeba ženu, zvládneš to sám. Chce to cvik, ale po pár provedeních dostaneš do ruky grif a je to pak otázka pěti minut
Tak někteří po pár provedeních dostanou cvik, já po prvním provedení dostanu křeč.
Stříhám se mašinkou bez nástavce skoro už 15let, mám už třetí mašinku od Philipse v cenové kategorii 700-800Kč a ty se mi osvědčili nejlépe. Ostříhání zvládám svépomocí do deseti minut.
Co tohle?
Nemám sice "filipsa" nabíjecího, leč drátového asi za 600,- slouží spolehlivě a údržba řepy je rychlá a snadná.
(naposledy jsem byl u "chupodravce" když cena ostříhání stala 3.- Kčs)
Takže doporučuješ? Já byl u "holiče" naposled na vojně před čtvrt stoletím. Od té doby narostla deka po prdel, která vlastně olézala sama až do nynějších časů. Proto se ptám - mám nulové zkušenosti.
Klidě bych do to šel, na vojenský zástřih podle mě ideální.
Dík, jdu do toho.
To nevypadá zle, ale nevím, jak bych starou přinutil mě ostříhat. Těch 21 mm by mi vyhovovalo.
Tak jsem si koupil tu mifovinu a už jsem zprzněnej! Moje mě fakt ostříhala (a na první pokus dobře). Až najdu foťák, tak sem možná dám fotku (toho účesu).
Mam tenhle:
https://www.alza.cz/philips-qc5120-d283849.htm
Nevidim duvod kupovat drazsi.
Po zime, kdyz si necham narust delsi vlasy me ostriha mamka, pres rok se tim strojkem striham sam, nesnasim pod prilbou (na kolo) delsi vlasy, takze pravidelne co 3 tydny.
Mám několik let tohle: http://zastrihovace.heureka.cz/eta-0339/
Pižlá mě manželka, někdy se opižlám sám (kromě zarovnání do ztracena bez nádstavce). 3mm.
Tož jsem si dneska poprvé ojel lebaňu novým filipesem (na 5mm). Luxus! Vůbec nechápu, proč jsem předtím nosil háro. Vyřešeno k naprosté spokojenosti. S pozdravem "vojclům zdar!", Mifis .
Zimní srst
Mno, popravdě, chtěl jsem deset . Netrefil jsem to. Ale fakt pecka - za pět minut šiška jak ze žurnálu (akorát poněkud olezlá). Na léto (dožiju-li) to ojedu na doraz.
Jo, jakmile okusíš tu krásu bezúdržbovýho kokosu, už nechceš jinak.
Přesně. Navíc bych dnes s dlouhými vlasy mohl tak hrát dvojníka Klekípetry, případně jiného "plesnivého dědka"
Kde jsou ty doby, kdy jsem nosil háro do poloviny zad S kudrlinkama, jako Brian May.