Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mimochodem, kde jste prisli na to, ze konec mayskeho kalendare znamena konec sveta, vymreni Mayu apo…
RedMaX 25.12.2013 20:30
RedMaX
kdyz od Mayu odletali posledni mimozestani, co jim pomahali s matematikou To máš špatně. Bylo to na… poslední
IQ37 26.12.2013 12:00
IQ37

Mimochodem, kde jste prisli na to, ze konec mayskeho kalendare znamena konec sveta, vymreni Mayu apod.?

Respektive nemusite odpovidat, urcite to psali v Blesku, akorat ja ho nectu, tak nejsem v obraze. Jinak ale prvne nez se zjistilo, ze "konec sveta" je medialne zajimavejsi, tak se rikalo, ze konec mayskeho kalendare znamena velkou zmenu v zivote lidi, pravdepodobne tak velkou, ze bude novy uplne odlisny kalendar a tudiz ho nemelo dal cenu vytvaret.

Osobne si to predstavuju tak, ze kdyz od Mayu odletali posledni mimozestani, co jim pomahali s matematikou, tak vedouci Maya povida kapitanovi posledni kosmicky lodi: "Hele, sefiku a kdy se na nas zase prijedete podivat a pomoct nam s dalsima znalostma?" Kapitan vubec nevedel, co ma rict, na Zem se jim uz moc vracet nechtelo, premyslel co ma placnout a povida: "No, jak jsme delali ten kalendar, tak az se dostanete na konec." Maya: "OK, tak potom nashle." Druhej den prisel Maya do prace, nahodil nohy na stul a chlapi padla, kalendar dal nedelame, stejne co tam ted mame posledni den, tak v ten zase priletej mimozemstani a dodaj kalendar novej. No a to byl pocatek konce maysky civilizace. :-)

kdyz od Mayu odletali posledni mimozestani, co jim pomahali s matematikou

To máš špatně. Bylo to naopak. Mayové pomáhali s odletem mimozemšťanům, protože ti tady během svého pobytu stačili naprosto zblbnout a neuměli ostartovat, natožpak přečíst nějaké vesmírné GPS. Byla to z nouze ctnost, protože ten houf zblblých mimozemšťanů je soustavně vyžíral a jídlo už docházelo. A právě tím jsou Mayové nezapomenutelní, jak dokázali vyřešit potravinovou krizi středověku! Historii je potřeba správně vyložit, jinak pak dochází k excesům, jako s komunisty!

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru