Zakroucené stromy
Ahoj, zajímalo by mě za jakých podmínek se zkroutí strom(jak je vidět podle linií kůry). Strom na obrázku jsem viděl uprostřed města, ale hojně jsou například v Čechách na Severu v národních parcích nebo CHKO.
Ahoj, zajímalo by mě za jakých podmínek se zkroutí strom(jak je vidět podle linií kůry). Strom na obrázku jsem viděl uprostřed města, ale hojně jsou například v Čechách na Severu v národních parcích nebo CHKO.
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Prostě ten strom tak vyroste.
Proč mu naroste větev támhle či onde a ne jinde?
Nevím jak tento, ale takto to dovede zapíchnutá pomlázka do země a potom za čas pokud to zakoření, kmen vypadá podobně.
I vzhledem k tomu jak je strom podepřený usuzuju na to, že některá z jeho větví jej převažovala do strany a v průběhu času tak kmenem otáčela.
Pomlázka takhle vyroste protože je stočená už před zasazením.
A možná u růstu toho stromu jen chyběl stát, který mu řekl, že takhle přeci roste špatně, takhle z něj nikdy nikdo pěkné desky na stůl či podlahu neudělá!
To spíš EU, ta určovala správnej tvar banánů a okurek.
Tak tady je stát krátkej (snad jedině Mičurin) příroda si to zařídí sama.
Vysvětlení je docela jednoduché: Záhada zakroucených buků
To je přece jasný, to už říkával můj děda, že pod takovej strom se musel vys*at provazník.
GPZ neboli geopatogenní zóny, nebo také dračí žíly. Stromy jsou v těchto místech silně pokroucené a ani zvěř se tady moc nezdržuje. Zbytek již prozradí google.
Točivé pole. Vyhýbat se tomu místu, dokáže to i vyždímat člověka.
Chlapi, neblbněte
Taky to může být něco, jako u Strugackých v novele "Piknik u cesty".
Jo, to mě přesně napadlo Anomálie tě zkroutí do spirály.
Jj, mlýnek na maso.