bankomat
Ahoj, už dlouho mě u bankomatů vytáčí jedna věc. Když tam dáte kartu, tak než ji přístroj zaregistruje a nabídne výběr jazyků(já třeba si vybírám náhodný jazyk), tak uplyne asi 8 sekund a mezítím tam furt běží slideshow. neštve vás to taky? že v době rychlých integr.spojů má bankomat takovaouhle prodlevu?
Obávám se, že jsme mnohem dál. Ale souhlasím. Ta reakční doba je někdy až moc dlouhá. Kdoví co za to může. Na jednom baknomatu jsem viděl běžet Win 2000 nebo ME, nejsem si jistý (byla tam normálně plocha a okno s výpisem chyby). Docela sranda.
myslím si, že spíše než pomalé spoje to způsobuje ověřování, autentifikace a podobné bezpečnostní mechanismy.
Nejspíš ano, ale i tak jsem čekal v bankomatu nějakou proprietární technologii. A on tam běží obyčejný OS.
No ja zas videl jednou Windowsy na vracecce lahvi v samosce a uznej, ze to je dulezitejsi nez bankomat, aby ti to ty lahve od piva napocitalo spravne a vyjelo spravnej pocet na listku.
Tiskové stroje Heidelberg, přesněji jejich ovládací program, běží na Windows XP Pro. Stejně tak třeba osvitka Suprasetter (taktéž Heidelberg), Prinect Image Control... Dříve u těch "mašinek" pod firemním softwarem seděly Win 2000.
Mě celkem na bankomatech Spořky iritovalo hlášení "Zadejte PIN a stiskněte Enter", přitom Enter jsem v životě mačkat nemusel a po zadání 4 čísel to samo pokračuje dál. Když jsem to ze srandy napsal Spořce, tak mě odbyli ve smyslu "nestarej se".
http://www.youtube.com/watch?v=WZF4CnMCEsY Co myslíte?
Je pravda, že jsem si šel s kamarádem jednou vybrat, bylo cca 10 hodin večer, všechny banky zavřené, nejbližší bankomaty minimálně 3km, zašli jsme k tomu u nás a tam neustále nabíhala XPčka (HOME!!!) edition, skákala modrá smrt a znova restart s bootem xpéček. Koukali jsme na to cca 10 minut a pak jsme šli pryč
ČSOB. K smrti mě iritují reklamy na jejich služby po vložení karty. V jejich průběhu vždy dělám do hlídající kamery sprostá gesta.
Však aj Spořka cpe půjčky už aj do bankomatu.
KB rovněž ukazuje nějaký mnichy
kb má léta totálně odpudivé reklamy a ještě to lidem připomíná u bankomatu. vždycky mě u toho hnusu napadalo, koho tím chcou asi nalákat.
od příštího měsíce už to řešit nemusím
Na to pozor, tvé chování bude vyhodnoceno jako krajně nonkonformní a navěsí se na tebe BIS, CIA, NSA, očipují tě a vpraví do krve zlé ještěrky.
spíš jenom nedostane hypotéku, až bude žádat, to je asi horší než zlej ještěr v krvi:)
Nenávidím reklamy v jakékoliv formě, obzvlášť když spěchám. "Rychlý" výběr z bankomatu proložený těmito slizkostmi mi bere víru v život. Hypotéku? Na co? Vždyť žiju jak mnich (teda kromě celibátu) a nic nepotřebuju. Prostě si ten sting do jejich kamerky neodpustím...
Mě by zajímalo, jestli na ty záznamy někdo čumí. Kromě nějakých případů, kdy se vybírá kradenou kartou nebo tak.
Řekl bych (jen má domněnka), že se to sulcuje cca týden a pak maže ("přenahrává"). Prohlížení IMHO pouze v případě nějakého útoku na bankomat.
Hlasoval jsem za "ano".
Hotovost jsem z bankomatu vybíral jen jednou v životě, na letišti v Londýně. Zkoušel jsem hledat češtinu (tam "cizí jazyk")
Voe nam to kazis