Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Cyklisti, jaké pláště si vybrat před zimou na celoroční použití?

Zdravím všechny příznivce jednostopých vozidel poháněných dobrým obědem,
z cest zmizeli sváteční cyklisti na kolech nedlouhé životnosti a odpružená vidlice mi začíná lehce tuhnout, takže se opravdu blíží zima - sníh a led. Já už se těším na vyjížďky s trochu menší jistotou kontaktu s povrchem cesty. Destičky mého starého stroje už zase s chutí ostře koušou do kotoučů a nová vzduchová vidlice je pro mě zázrak, zbývá vyřešit poslední problém před špatným počasím. Potřeboval bych před zimou vyměnit pláště, v servisu mi na konci léta říkali, že zimu na nich ještě zvládnu, ale nepočítali s nájezdem tolika kilometrů. Na tomhle bych se do jara zabil.
Teď jezdím na Schwalbe Smart Sam 26x2,1, nafukuju na nutné minimum (173 cm, 70 kg, ideálně kolem 2 bar, jezdil jsem i na 1,5), když foukám víc, kolo hůř drží stopu mimo cesty a hrozně rychle o něco prorazím duši. Pláště už jsou ale příliš sjeté, na první pohled ještě vzorek mají, ale potom člověk zjistí, že už jde jenom o zbytky špalků, vroubky a prohlubně na nich dávno zmizely. Dneska jsem se projel na bahnitém podkladu a při ostřejší jízdě už to prostě neni ono, co jsem před rokem na listí s lehkým hrabáním vyjel, tam jsem se letos zahrabal. Pláště mají tendenci při brždění na bahně rychle ztrácet přilnavost, při jízdě přes 50 km/h na lesní cestě pokryté listím už spíš letím z kořenu na kořen.
Co doporučujete obout teď před zimou? Představa je kolem 800 Kč za kus, rád bych něco s šířkou 26x2,1 až 2,3 a vzorkem do náročného terénu pro celoroční výlety, musí se uspokojivým způsobem poprat s jízdou v lese mimo cesty za jakéhokoli počasí i s výletem po asfaltu. Rád si vyslechnu i další rady a tipy co udělat s kolem před zimou, aby moc netrpělo.

Předem děkuju za rady, přeju hezkou zimní sezónu s minimem pádů a proražených duší.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat