Proč člověk po pivu...
Ahoj. Zajímalo by mě, proč člověk po pivku chodí tak často na wc? Když si dá stejné množství perlivé vody, tak takhle často nechodí. Co si o tom myslíte?
Ahoj. Zajímalo by mě, proč člověk po pivku chodí tak často na wc? Když si dá stejné množství perlivé vody, tak takhle často nechodí. Co si o tom myslíte?
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Protože stejný množství vody za jeden večer fakt nevypije...
Ale vypije když bude chtít. Dejme tomu místo oné vody bude pít sprite. Tak proč?
Alkohol odvodnuje tělo, proto si po vopici žíznivej :D
Jako vyschlá studna :D
Prostě nevypiješ... Alkoholu dáš tolik, protože ti prostě hrozně chutná.
Už jsi viděl vypít kbelík vody? Respektive 8.5 l piva na ex, já ano šlo o sázku.
(160kg maník s přezdívkou "Sněhulák" to skoro vyhrál, vsadil se že dokáže vylemtat 10l)
Ovšem s nějakým samoserem nebo z vodou si to neumím ani představit.
Např. 2 litry kofoly za večer není problém..
No jo, ale to jsou furt jenom 4 půllitry. Hádám že takovejch 7,8 litrů kofoly za večer už jen tak každej nedá. Pokud v tom teda není rum .
To někdo vypije tolik piva?
V mládí jsem udělal i 20 půllitrů piva, 12°. Samozřejmě ne na ex nebo za hodinu.
Sakra, to jsem takový břídil? Dám tak 5 - 6 za večer. Jednou jsem dal 8
Osobak mam 18 za sichtu. Vono v hospode toho taky obvykle moc nevypiju, ta desitka padla jen parkrat, ale kdyz clovek fyzicky maka, tak to do nej pada a drzi se docela v pohode. Ostatne po tech 18. kouscich, za 12 hodin, v hroznym vedru, jsem se citil vcelku strizlivej a byl sem schopen normalne aktivne fungovat(teda dojet tramvaji domu, nakoupit si jidlo, najist se, osprchovat a padnout).
Jediné rozumné odůvodnění je, že pivo otvírá ledviny.
Pivo je diuretikum, co voda nie je. Preto je rozdiel medzi pivom a vodou.
Mohl bys psát srozumitelněji?
Pod diuretikami myslime latky, ktore zvysuju diurezu, cize vylucovanie vody mocom. Pouzivaju ich ludia chori na vysoky krvny tlak, pri opuchoch mozgu alebo inych casti tela a predovsetkym kulturisti v zaverecnej priprave par dni pred sutazou. Zbavenim sa vody sa im mizne z tela voda a svaly sa vyrysuju, co vsak casto vedie ku kolapsom organizmu, ked to prezenu. Sak par ich uz aj zarvalo na to;o).
Výkon ledvin, mimo mnoho jiných faktorů závisí z velké míry na průtoku krve. Vlivem alkoholu, obsaženého v pivu, dojde k roztažení cév v těle a také v ledvinách. Celkově se v těle více rozproudí krev a průtok ledvinami se zvýší. Tím se zvýší jejich výkon a snadněji vyloučí přebytek vody.
V této souvislosti varuji před sázkami, o vypití velkého množství vody. (pro pivo neplatí). Při vypití velkého množství vody (několik litrů), dojde vlivem osmotických jevů, k "nabobtnání" krvinek, k jejich destrukci, také k otoku mozku a ke stavu ohrožujícímu život. Málokdo to ví a snadno se může podobnou sázkou i zabít.
Jsem se potkal s jedním v hospodě na WC. Ten nadával: "Doprdele, támhle jim zaplatím za vypité pivo a tady jim to vracím zadarmo". Takže člověk je pouze průtokový ohřívač.