Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Dali/prijali ste v zivote uplatok?

Já nevím, tohle mi přijde přehnané, jako pokud někdo nesl sele nebo předraženou láhev alkoholu, tak možná to lze označit jako úplatek, ale bomboniéra nebo kytka a ještě zpětně, kdy dotyčný lékař ani nevěděl, že ji dostane předem? Jen vděk, i když diskriminační (on ten život pomáhal zachránit i ten dělník, který postavil tu cestu po které sanitka jela), tak prostě vděk v oblasti nejcennější - zdraví - jako výraz úcty a respektu k jeho vzdělání a kolikrát co si budeme povídat i přesčasům od nevidím do nevidím ... Ale je to přežitek, správná forma vděku je, aby společnost tyto lidi dobře platila. To samé učitelé a kytka, tak prostě nevidím v tom úplatek. Co taky z takové kytky.. prostě zažitý zvyk, projev úcty.

Prijat uplatok som v zivote nemohol, kedze nepracujem v statnom, ale v sukromnom sektore ako podnikatel. A Aby som ich nemusel davat nezucastnujem sa zo zasady statnych zakaziek a tendrov.

Tak to by ses asi divil, ale úplatky se dávají i v soukromé sféře, ono totiž jak jde o větší firmu, tak je tam situace kolikrát horší než ve státě samotném (akcionář zaplatí - daňový poplatník zaplatí). Někdy se dokonce pohybují ty čátky v 70-90 procent zisku na kontraktu a inkasuje samozřejmě ten, kdo ve firmě rozhoduje a ti nad ním případně provizi.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat