Koberec na balkón?
Možná bych to měl strčit do "kutila", ale nic kutit nehodlám. Dozdívají mi balkón, bude to zasklené, tedy pršet by tam nemělo. Navrhovali dlažbu, tu nechci. Vymyslel jsem si zátěžový koberec, jaký bývá ve vestibulech hotelů - myslíte, že jsem to trefil? Nebo navrhnete něco jiného?
Taky to mám v plánu, zatím přemýšlím o trávníku
Sakryš, to nevypadá vůbec zle. Popřemýšlím.
Svokra to tak ma, je to ok.
Nevíš co tam má přesně? Mám vyhlídnutý kousek z minerálních vláken (nemělo by to navlhlé hnít), je to tři metry na metr, nebylo by to ani drahé.
Na 99% dlazbu, pokud teda nebydlis v nejake extremne klidne lokalite a neprasi se tam. Treba i silnice do 100m od balkonu, pokud je tam provoz, dokaze zdvihat tuny prachu a spadne ti to na balkon.
Pribuzny tam meli hozenej umelej travnik, vypadalo to hezky, ale uklizet se to moc nedalo a za chvili byl plnej prachu, setrit balkon mokrym hadrem je o dost jednodussi nez vysavat koberec (travnik). Nakonec skoncili u ty dlazby taky.
Pak jsou lidi co zasklej balkon, zavrou to, nevetraj - neprasi se tam a pak se divej, ze tam maji plisen.
Edit: Spis bych tohle stejne zaradil do kutilsky, ikdyz nehodlas kutit.
Kutit opravdu nebudu. Vracím se z rachoty mentálně vyprahlý a zničený jak Hiroshima. Proč ne tepich?
stejne jako ten travnik, kvuli prachu, proste tu dlazbu setres nejrychleji.
Takze tu otazku bych polozil spis proc ne dlazbu?
Chtěl bych to jako jakési prodloužení obýváku. Navíc chodím na balkón bafat (doma nelze). Dlažba je jak v márnici.
Dneska se dela dlazba, ze to treba muze vypadat jak drevena podlaha, proste vyber nejakou peknou a nespekuluj.
A to mozna neni tak spatnej napad - akorat proc mit imitaci dreva, kdyz by clovek mohl mit drevo...
Mno, dřevo mě nenapadlo. Dík za myšlenku.
Kouřit v přírodě pěkně na trávníku, to má svojí poezii.
Co je rychlejší vysát občas trávník, nebo se ohánět handrou a převrhnout kbelík?
Volím vysavač.
Z toho bafání stejně zanedlouho zatřepeš krpcami, tak to ber jako přivykací kůru na nové působiště.
Já bych volil dlažbu... stejně chodíš doma v nějakých křuskách, ne? Takže tě to studit nebude. Když upadne čvaňhák na dlažbu, nic se nestane. Když upadne na umělou chlupatinu, budeš ještě rád tryskem shánět ten kybl s vodou, který bys na to fofrem převrhnul.
Koberec na balkon mi prijde jak koberec do koupelny nebo koberec do dilny - kratkodoby prijemny pocit vyrazne znehodnocuje dlouhodobe spatna udrzba.
z mého pohledu buď:
a) umělý trávník (koberec) - vydrží to neskutečně hodně a údržba jednoduchá (vpodstatě stačí nechat opršet)
b) dřevěnou podlahu (terasovku, z masivu) - to je paráda, ale je to třeba čas od času udržovat (natřít voskem, lakem) a je to trošku dražší špás.
Dík za echo. Já se o to nechci (jakožto stará zdechlina) moc starat, jsem tedy na devadesát procent pro koberec. Když to vyhnije, vyhodím a koupím nový.
tak.
Navíc se po tom dá v létě za sucha ťapat bosky a je to celkem příjemné (za mokra už míň )