Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Babiš bere českým lidem práci

No tak je to taky pohled na věc.
Jenže podívej se. Ta biopaliva, resp. zvýšení obsahu těch srač.. v palivech na konci volebního období v roce 2010 byla Babišova akce. V podstatě to protlačil "na pozadí" v době, kdy to bylo zbytečné a byly za tím pouze jeho ekonomické zájmy (viz. http://www.komora.cz/zpravodajstvi-a-media/aktuality-4/legislativa-a-normy/poslanci-prehlasovali-klause-a-prosadili-vyssi-podil-biopaliv.aspx ) a vypichuji tenhle odstavec:

Evropská unie letos uvolnila studii, ze které vyplývá, že biopaliva ze zemědělských plodin mohou vytvářet až čtyřnásobek emisí skleníkových plynů než standardní ropná paliva jako benzin a nafta. Analýza uvádí, že kvůli bionaftě z evropské řepky se nepřímo uvolňuje do ovzduší 150,3 kilogramu CO2 na jeden gigajoule a u bioetanolu z evropské cukrové řepy je to 100,3 kg. To je zřetelně více než emise 85 kg z běžné nafty nebo benzinu.

I když si soukromě myslím o hysterii ohledně CO2 svoje, nebyl prostě žádný důvod ten podíl zvyšovat. Kromě Babišova ekonomického zájmu. S kým nejspíš spolupracoval to se dá odvodit tady:
http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=52357
Pokud ho budu volit, tak to znamená, že s takovým ovlivňováním souhlasím. A je úplně jedno, že to ostatní miliardáři dělají taky, to je stejné, jako když syn přinese ze školy kuli a já uznám, že je to ok, protože Franta tu kuli dostal taky.

Můžu si o jeho pohnutkách jít do politiky myslet co chci, ale vím, že když se bude rozhodovat, jestli lidi, stát, nebo jeho ekonomické zájmy, tak vyhrají jeho ekonomické zájmy - jednoznačně to už ukázal.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat