Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To su cisla vycucane z prsta, takze vypovedna hodnota 0 bodov. Ale ako zaklad vybudovania nejakeho p…
fleg 14.10.2013 12:16
fleg
U nas v podstate stredna vrstva neexistuje,aj to,čo je vo svete brane ako stredna vrstva ,u nas patr…
audax 14.10.2013 12:51
audax
Ano nasa stredna vrstva je vlastne na zapad od nas ta spodina, ale u nas je to proste standard. A so…
fleg 14.10.2013 13:38
fleg
S tema Tatrama bych moc nevyskakoval, byl jsem tam loni a vypada to tam fakt hrozne, respektive stej…
RedMaX 14.10.2013 23:50
RedMaX
To je klasicka demagogia, pretoze tam nevypada uz nic rovnako ako pred 25 rokmi. Samozrejme su tam s…
fleg 15.10.2013 09:14
fleg
Tak Tatranska Lomnice docela sla, Smokovec fakt hroznej a nove stavby nejake jsou na Strbskym plese…
RedMaX 15.10.2013 09:34
RedMaX
Vacsinu Tatier vlastni uz J&T (ti vlastnia aj polovicu republiky) a ti investuju len do toho, co vyn…
fleg 15.10.2013 09:59
fleg
súhlasím s tebou, škoda našich Tatier, fakt už pomaly nebude kam ísť, aby sa človek zrelaxoval - tam… poslední
jarda.bx 16.10.2013 13:06
jarda.bx

To su cisla vycucane z prsta, takze vypovedna hodnota 0 bodov. Ale ako zaklad vybudovania nejakeho pocitu strachu dobre.
Ja to tvrdim stale, chudoba neexistuje vo vacsej miere ako v minulosti, akurat je vacsi rozdiel medzi strednou vrstvou a chudobou. Pocet ozaj chudobnych ludi, ktori u nas hladuju je urcite mensi ako pocet milionarov, takze ak by som chcel mat bombasticky a pravdivy titulok napisem, ze milionarov pribuda percentualne viacej ako naozaj chudobnych ludi. Ale to ludia nechcu pocut a citat.
To, ze si u nas pride pre chleba a muku zdarma 1000 ludi neznamena, ze tych 1000 ludi je na to odkaznych. Pridu tam preto, ze je to zadarmo a nie preto, ze su naozaj hladni/ Cest vynimkam samozrejme.
Boli zname pripady, ked si u nas po potravinovu pomoc prisli ludia na bavorakoch.

U nas v podstate stredna vrstva neexistuje,aj to,čo je vo svete brane ako stredna vrstva ,u nas patri skor k tej chudobe,ved aj grecky,rakusky,nemecky dochodca ma neporovnatelne vyšši prijem ako priemerny pracujuci u nas,u nas je to všetko zdeformovane a obrovske množstvo ludi tu zo svojho prijmu nežije,ale len preživa a to nehovorim o ludoch v Bulharsku,Rumunsku,Madarsku etc,vlnach imigrantov v Europe,aj ti musia jest a pit.....a treba s nimi počitat,su tu.....

Ano nasa stredna vrstva je vlastne na zapad od nas ta spodina, ale u nas je to proste standard.
A som alergicky na stazovanie ludi na chudobu. Pred tyzdnom som bol na kavu (inak ju nepijem, ale stiahol ma kamos po praci) s chalanom, co nebol u nas v meste 13 rokov lebo lietal kade tade. Nechapal ako moze byt cez pracovny den plne namiestie ludi, plne obchody ludi, hypermarkety (mame 4 v okruhu 500m) na 80% zaplnene parkoviska. A to bolo asi 13:00 a nas okres je znamy pomerne vysokou nezamestnanostou. Jeho prva otazka bola....odkial kurva ti ludia na to beru? Preco nie su v praci a co robia v tych obchodoch?
Pritom mi je divne, ze ked pridem do Tatier dam na blbom zapadnutom salasi 2.5 za obycajnu rezancovu polievku (cely obed stal 44 eur) a celodenne parkovanie v Starom Smokovci 5.6. Kolobezkou z Hrebienka dole, co je asi 60s zazitok 4 eura a teraz pride bonus....vsade mrte vela ludi a drviva vacsina Slovaci. Kde je ta chudoba, kde su tie statisice hladovych a koho potom takto stretavam, ked citam, ze u nas sa uz hladuje?

S tema Tatrama bych moc nevyskakoval, byl jsem tam loni a vypada to tam fakt hrozne, respektive stejne jak za komancu, akorat se na tech vsech lanovkach, baracich atd. podepisujou leta,co to tam stoji. Predpokladam, kdyby Tatry vydelavaly (jezdilo tam hodne lidi), tak by to tam vylepsovali a ne jen zakladni udrzba a konec, zrovna bohate ten kraj nevypada.

To je klasicka demagogia, pretoze tam nevypada uz nic rovnako ako pred 25 rokmi. Samozrejme su tam spustnute miesta, ktore kedysi ziarili, ale vyrastlo kopec novych hotelov a obytovacich zariadeni, nove lanovky, atrakcie a pod, cize povedat, ze je to take iste ako za komancov moze len...vlastne som ti to uz napisal na zaciatku;o).
Vlastne jedine, co sa tam nezmenilo z cias mojho destva je, ze tam pocit dost cestiny stale;o).

Tak Tatranska Lomnice docela sla, Smokovec fakt hroznej a nove stavby nejake jsou na Strbskym plese ale slysel jsem, ze tam jsou problemy s financovanim a je snaha rozprodavat jednotlive apartmany, bohuzel ani na to nejsou kupci.
Jako nic proti Tatram, priroda furt stejne krasna, ale kdyby ten kraj nebyl chudy, tak by vzkvetal jinak.

Vacsinu Tatier vlastni uz J&T (ti vlastnia aj polovicu republiky) a ti investuju len do toho, co vynasa (znovuzrodenie Kempinsky hotela napriklad). Smokovec vyzera ok by som povedal, hrozny je prilis expresivne slovicko, bol som tam tento vikend a nic co by ma sokovalo (okrem cien) som tam nevidel.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru