Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Evropa: Přes 40 miliónů lidí nemá na jídlo.

Tak ono taky se dneska chudoba posuzuje uplne jinak. Dnes ma bezne bezdomovec mobil. Mimo jineho, jako je jidlo, hadry apod. mu zbyva i na ten krabicak nebo pivko. Dnesni "chudi" (alespon oni se tak tituluji), maji bezne strechu nad hlavou, televizi, internet, pocitac, mobil, pausal, leckdy i auto a jednou rocne dovolenou. Njn, jenomze auto je felicia, mobil je lowend, dovolena je v campu na lipne, tak jsme proste chudaci (nebo dnesni moderni termin "na hranici chudoby") protoze ten a tamten si muze dovolit vic. Samozrejme jsem si vedom a nepopiram, ze jsou zde lidi kteri jsou v opravdu tizive zivotni situaci a nepopiram, ze jich je o neco vic nez v dobe konjunktury, ale tyto tendence "jsou zde jenom chudi a pak zbytecne bohati" nejsou nicim jinym nez prostredkem jak dosahnout co nejvetsi frustrace narodu a snahy o upevneni evidentne socialistickym smerem ubirajici se Evropy... Tak to vidim ja a sorry, ale tyto kolektivni place odmitam podporovat, natoz sdilet... Osobne si myslim, ze by tito "chudi" opravdu meli poznat SKUTECNOU chudobu, ktera je mimochodem prevazne v zemich s autoritarskymi rezimy, po kterych valna cast techto lidi tak touzi, aby se naucili trochu pokore a konstruktivnimu postoji k zivotu a smerovani spolecnosti.
Chapu, ze na jiste lidi tento muj prispevek bude pusobit jako cerveny hadr na byka ale to je pro me prave znameni, ze sip trefil do cerneho...
Vemte si kdyby v dnesni dobe u nas pozadovali zamestnanci priplatek za to ze prijde na cas do prace, myslim si, ze i pro zaryte bolseviky je to trochu sci-fi. No a pro jiz jinym diskuterem zmíněné Reky to bylo do nedavna bezne a stavkovali proti zruseni techto "vydobytych socialnich jistot". Takze by asi stalo za uvahu, kde vlastne maji strop tyto jistoty a co je vlastne optimalnim a vyvazenym stavem... Proste a jednoduse to chce restart a zacit od nova s pokorou a vazeni si vsech slusnych, vzdelanych, sikovnych a pracujicich lidi misto toho aby se tu vedl tridni boj a stvaly se jednotlive skupiny proti sobe...!

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat