Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Souhlasíte s výrokem senátora Kubery\ODS\ ?

Když už jsme u těch peskařů, před patnácti lety by málokoho napadlo chodit se psem do města s igeliťákem a když se ten pes vysere, tak to hned sebrat a vyhodit.

A souvislost je jaká? Takže stačí kuřáky naučit neházet vajgly po zemi a je klid...

Bohužel, podle rozložení inteligence ve společnosti si troufám tvrdit, že minimálně 50% lidí by s tou nabytou svobodou neumělo zacházet tak, aby (podle demokratické teze) zároveň neomezovali svobodu někoho jiného. Ne u nás za současné úrovně vzdělání lidí.

Nesouhlasím. A i kdyby si s tou svobodou nedokázal někdo poradit, musí být stát schopen vyřešit to. Z mého pohledu je nepřípustné aby někdo omezoval paušálně svobodu mojí, jen kvůli tomu, že támhle nějakej blbec od vedle s ní nedokáže nakládat.

A že jim peníze z cigaret nesmrdí? To našim politikům, omezování kouření totiž zároveň znamená omezování příjmu z cigaret do státní kasy.

Omezování je jen teorie, vybere se pořád hodně. Zákaz kouření na zastávce nesníží spotřebu cigaret ani o jednotky procent. Navíc jak jsem psal, když se to zakáže, neměl by z toho stát mít nic. Polovičatá řešení jsou na hovno.

Kouření je závislost, jako každá jiná. Nebo také zastáváš názor, že výherní automaty můžou bejt úplně všude, že jedinec se může svobodně rozhodnout si k němu sednout?

V podstatě si myslím, že v ideálním případě ano. Nicméně souhlasím s tím, že mají být místa jako školy, nemocnice, sportoviště, apod., kde se zakáže jak kouření, tak automaty. Podle mého názoru provádět takovou regulaci například v hospodách nebo na zastávkách už je neopodstatněná blbost.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat