Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Souhlasíte s výrokem senátora Kubery\ODS\ ?

No, řadím se mezi radikální nekuřáky. Nikdy kuřákovi nezapomenu připomenout, že by mohl s kouřením přestat.
Problém je u mě, že jak déle dýchám cigaretový kouř, tak mě hrozně škrábe v krku a jedno posezení v hospodě jsem pak schopen odmarodit. Vadí mi jít po chodníku, kde pár metrů předemnou jde človek se zapálenou cigaretou, v Praze na nádraží ve Vysočanech mi vadí lidě, kteří sotva sejdou ze schodů do průchodu ven (ještě v tom průchodu) už odpalují, vadí mi lidé kouřící na zastávkách (při bezvětří jakákoli vzdálenost do 10m je málo, je to v té zastávce cítit), vadí mi lidé kouřící na nádražích, vadí mi lidé, kteří si jdou ve vlaku začudit na záchod nebo do umývárny, vadí mi lidé, kteří odhazují cigaretu těstně před vstupem do dopravního prostředku hromadné dopravy (vydechují posledního šluka až vevnitř), vadí mi lidé, kteří se vrací z hulící pracovní pauzy (protože nehorázně smrdí takovým štiplavým pachem). Dnes ráno čerstvá zkušenost, dvě dámy kouřící před nádražím v místě, kde se nedá projít, šli jsme s přítelkyní na vlak. Přítelkyně je v tězotenství dost citlivá na různé smrady, při průchodu obláčkem se začala dávit a byla ráda, že nešla ven snídaně. Občas se slušně ozvu, občas to má i efekt. Na ulici za kuřákem mužu tak leda brblat a při průchodu kolem kuřáka se významně dusit. Kuřácké prostory se snažím navštěvovat co nejméně.
Mám jakýmkoli kouřením nezkažený a častými pobyty v přírodě vycvičený čich a tenhle smrad mi dost vadí. Dlužno dodat, že mi vadí i silně navoněné, nebo silně čpící osoby. Ty ale potkávám méně často, než kuřáky. Všeho s mírou.
Podporuji návrh pro úplný zákaz kouření v restauracích a veřejných prostorách.

PS: dětem vysvětluju, že nedokážu pochopit lidí, kteří utrácí svoje peníze jen za to, že si vědomě ničí zdraví. Cigareta k ničemu jinému neslouží (vyjma zisku tabákových společností - třeba ImperialTobacco nemá na webu o cigaretách ani slovo, pouze, že společnost slouží k výrobě zisku pro své akcionáře), alkohol v malém množství je zdraví prospěšný, káva může také být (nízký tlak), cigareta vůbec nikdy.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...