Jak děláte bramborovej salát?
Dneska jsme si na oběd udělali výborný řízky z kotletky a já u tomu uklohnil bramborovej salát. A teď házím téma - jakej máte na něj recept?
Můj je:
- brambory A, nebo B
- sterilovanej hrášek
- sterilovaná okurka
- vejce natvrdo
- kořenová zelenina - jen mrkev a petržel, celer nesnáším, uvařeno do měkka
- sůl, kvůli děckám bez pepřa
- hořčica
- větší sklenice majonézy
- lák z okurek
Brambory a vajca pasíruju přes drátěnou mřížku, ostatní krájím na prkýnku, nemám rád příliš velký kousky mrkve a zvlášť když jsou tvrdý. Konzistence salátu je spíš hustější, ovšem hodně záleží na bramborách.
Slyšel jsem o případech, kdy do salátu přidávají i jablka, nebo párek. Jedl jsem saláty v závodních jídelnách, kde majonézou tak šetřili, že jako by tam nebyla a ještě k tomu to bylo kyselý. Fakt ekl.
Tož chlubte sa.