Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Verze písniček

No, tak asi nejvýraznějšího (a - nejen dle mě - nejgeniálnějšího) remaku se dočkala píseň With A Little Help From My Friends (Beatles) v podání Joe Cockera.
Jinak je toho fakt spousta, dalo by se to přehazovat vidlema - Radio Beat tuhle vysílalo snad celý týden coververze (vždy originál + předělávku).
Asi nejvíckrát se dočkala předělávek Dylanovka Knockin' On Heaven's Door. Tu nahrál snad každý, kdo kdy vzal do ruky kytaru - namátkou Guns N'Roses, Eric Clapton, Avril Lavigne, U2, Bruce Springsteen, Tom Petty, Jerry Garcie & Bob Wier with Joan Baez, Dylan s Markem Knoplerem, z našich Petr Kalandra. A sám Bob Dylan stačil během těch 50 let natočit několik verzí této písně (stačí hledat).
Hodně velké změny se dočkala třeba i píseň Tell Him, autora Berta Bernse. Prvně ji nazpívala v roce 1962 americká soulová čtveřice The Exciters a v roce 1974 s ní zabodovala v hitparádách i anglická glam-rocková parta Hello (v této verzi to byl hit na českých zábavách koncem 70. let). Všechny cever verze této písně máš popsány zde.
No a tak by se dalo pokračovat téměř do nekonečna. A ještě musím zmínit jednu geniální předělávku mé hodně oblíbené české zpěvačky: Black Sabbath vs. Marie Rottrová.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat