Založení sekce Zdraví
Ahoj. Kolikrát mě napadlo se a něco zeptat ohledně zdraví, ale nevím kam. Vím, že tady na poradně se reaguje celkem dost rychle a kolikrát mi tu chyběla nějaká sekce ohledně tohoto. Napadlo mě, jestli by to třeba admin nevzal v úvahu. Já osobně nevím, co se kvůli tomu musí udělat. Jestli to něco bude stát ať již peníze, nebo čas. Jestli by se našli rádci ohledně zdraví. Doktoři, babky a dědkové kořenáři/ky. Myslím, že je tu zatím vše, na co se může člověk potřebovat zeptat. Pak snad jen už sekce SEX Už vidím ty děti, ty příspěvky ale to zdraví by bylo nejlepší. Co myslíte? Jaký je Váš názor? mělo by to budoucnost? Díky a přeji hezkou sobotu
Klidně tady v debatách.
Poradny (speciální sekce) máme zatím na PC, tera, akva, hry, kutilství, právo, ekonomiku. Co se tam nevleze, prostě sem. I ten sex
Aha. No mě třeba trápí to, že slyším tep v pravém uchu. Našel jsem třeba toto kde píšou, že je to od krční páteře, jinde píšou, že je to něco se srdeční aortou, někde píšou to a někde to. Tak právě kdyby se našl nějakej medic, bylo by to fajn. Mám to asi půl roku a slyším to dost. Nechce se mi ale běžet k lékaři.
Vzdyt na tom odkazu, co jsi pastnul, mas vysvetleni.
Bud to nechas, jestli to prejde samo nebo k doktorovi kvuli RTG pripadne magneticke rezonanci jit budes muset.
No, nevím. Když jde o zdraví, tak už jde většinou sranda stranou. Ono diagnostikovat něco a navrhnout správnou léčbu po netu je celkem problém (ověřeno mnohokrát na teraporadně). Takže bych to viděl tak, že co nevyléčíš chlastem za dva dny, s tím už musíš k doktorovi. Kdyby mi něco fakt bylo, tak bych stejně na rady někoho koho vůbec neznám a kdo mě nikdy neviděl asi nedal....
Jedině tak jak pokec o prevenci, podpůrnejch léčbách při konkrétních diagnózách, účincích bylin a podobně by to asi šlo. Ale stejně si myslím, že by to zklouzlo k dotazům typu: Kape mi z penisu, myslíte, že mi něco je a mám jít k doktorovi nebo bude stačit česnek?
To by asi možná byla pravda
Na druhou stranu jsem cetl zavery ze studie, kde zjistili, ze pacienti si studiem pres Google byli schopni urcit spravnou diagnozu s vetsi pravdepodobnosti nez obvodni lekar. Google mel jestli si to pamatuji dobre 80% uspesnost, obvodak 65%.
Takze jiste casto po stanoveni diagnozy zjistime, ze lekare potrebujeme uz kvuli technickemu vybaveni, ktere doma nemame - rentgeny atd., ale ono na vetsinu nemoci staci jednoducha rada - zdrave jist a sportovat. Problem je snad jen v tom, ze lide toto obcas slyset nechteji a radeji si nechaji od lekare predepsat leky, ktere jejich nemoc zlikviduji a nejen ji, obvykle ta chemie zpusobi jinou nemoc, takze je ten dotycny u doktora za chvili zase.
Nejlepší je, že já se snažim nebrat opravdu nic. Jsem mladý a když mě bolí třeba hlava, raději se nachlastám litr vody, než abych sežral dva ibalginy. Když jsem nemocný ( chřipka... ) Koupim strepsils, septolete. To cucám aby mi nebolelo v krku a jim ovoce a zeleninu a ono to během 5 dní opadne. Bez chemie ( kromě těch cucátek ) a je mi dobře. Mám negativní názor na užívání léků
Řekl bych, že jak co.
Třeba takový prášky proti bolesti asi nebudou zrovna nejlepší. Bolest je jen signál, že není něco v pořádku, když ten signál ale umlčíme, tělo nás na to nemá jak upozornit(tohle není z mý hlavy ).
Právě proto nic neberu. Všechno je to chemie a pro tělo to není dobrý. Už jen stačí, že si neustále ničíme běžnou stravou. Někde nějaká limonáda, tu a tam sušenka, vegeta v pokrmech. Chemicky ošetřená zelenina a ovoce. ( Pracoval jsem v sadě ) + navíc prášky... Jen v nejnutnějším případě.