No, myslím, že s Radkem jsme to už řešili na teraporadně, pokud se nepletu, nicméně tady se to neví, tak proč nezačít s tou svou demagogií znova, když tam dostal argumentační výprask, že...
Tak hlavně pro ostatní. Pro asijské národy jako jsou Vietnamci, Thajci apod. je výroba hadího vína, kořalky a konzumace hadího masa součástí kultury a je jim tak nějak úplně jedno jestli to cizinci kupují nebo ne, dělali to, dělají a budou dělat i bez nich! Navíc na tyto nápoje se vesměs používají užovky nadesignované jako kobry (teď machruju Cejno, když už mi to zasvědcení vysvětlili, co ) anebo pravé kobry, nicméně v drtivé většině z farem k tomu určených, tudíž nedochází k nějakému decimování hadů z volné přírody. Ano, můžeme se bavit nakolik je to etické, dobré nebo špatné, nicméně je to to samé jako domácí zabíjačka u nás, rovněž je budeme dělat ať už ty jelita, tlačenky a jitrnice od nás budou cizinci kupovat nebo ne a ty prasata se ve velkochovech rovněž pěstují... Další věk, která stojí za zamyšlení je, že pokud by to cizinci nekupovali vůbec a spotřeba by byla výrazně menší, tak již by se jim nevyplatilo dělat hadí farmy s umělou produkcí, ale odlovovali by to ve volné přírodě pro svou potřebu, což by bylo, podle mě horší!
Tudíž chtělo by si to nejdříve zjistit nějaké podrobnosti, než začne člověk vynášet soudy. Nicméně ono je to vlastně tak nějak český národní zvyk, vědět o věci kulové ale hlavně na všechno "mít názor" a hlasitě ho šířit do éteru...