Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Česko-romská vlajka

Hezký přístup, takový osvícený, ale má jednu podstatnou vadu na kráse. To by totiž musela chtít i ta druhá nepřizpůsobivá strana, která pouze ráda bere, ale nerada cokoliv dává ;-) Asi to bude tím, že jsem vyrůstal ve městě, kde byla i cigánská geta. Později jsem měl co do činění s nima i profesně, co by dřívější zaměstnanec energetické společnosti, neboť ještě jako mladej a blbej kluk jsem občas jezdíval vypínat elektřinu pro dluh i do těchto jejich get, což bylo fakt něco, jo kde se na to hrabou adrenalínové sporty ;-) Takovou osobní návštěvu geta bych doporučil opravdu každému, aby byl aspoň trochu v obraze o čem to vlastně je. Představ si poměrně běžnou situaci. Přijdeš do domu bez vstupních dveří, dům spíše před demolicí, všude smrad, do toho štěkot psů a řev cigošů, protože se mezi sebou tak normálně baví. Nevšímáš si jich a jdeš k rozvaděči, ten otevřeš a chceš vypnout hl. jistič. V tom je okolo tebe horda cigošů a co tam chceš. V tom na tebe začne ječet nějaká silně vykrmená cigoška, nebo cigoš (oni tak mluví normálně), že má malé děti a že to hned uhradí. Když zjistí, že tě to neoblomí, tak přitvrdí a to se již přidají další. Máš tady pouze dvě možnosti a to buď zbaběle prchnout, ale příště už tě poženou jenom tě uvidí před barákem, nebo přistoupit na jejich pravidla a začít po nich řvát stejně a nekompromisně dělat to, co máš. Pak po svých určitě odejdeš, protože pochopí, že se jich nebojíš. Za celou dobu co jsem tam pracoval si nepamatuji jediný případ, že by někoho z kolegů napadli. To je prostě jejich hra na zastrašování. Znal jsem paní, která byla v důchodu a ke všemu menší postavy a na tu si opravdu nedovolil žádný, jak z ní měli všichni respekt, protože se do nich neváhala obout. To je totiž jediné co na ně platí. Takže za těch x let o nich již dosti vím, stejně tak o jejich mentalitě a i to, že po dobrotě s nima člověk prostě nehne. Tohle na ně neplatí. Pravda, pokud se ti za zády objeví x krát soudně trestaný za vraždu a potetovaný cigoš s nožem v ruce, jenom blázen by si tu kudlu nechal vrazit do zad kvůli svému zaměstnavateli. Věřím ale, že dnes díky očkování různých rasistických keců a podpoře neziskovek typu Romea na jejich podporu si dovolí mnohem více a nikomu to už nezávidím. Tihle si dovolí i vyhrožovat na úřadech, pokud jim úřednice nedá potřebné razítko. Dnes s odstupem času musím říct, že k něčemu to bylo dobré, protože jsem se aspoň s nima naučil komunikovat po jejich a byla to pro mě onehdá rutina a dnes se již pouze směji naivním názorům různých Kocábů apod. exotů, kteří absolutně neví o čem mluví a tuhle sortu lidí znají leda tak z větších měst, jako nevinné kolemjdoucí za bílého dne v rušné ulici :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat