Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Česko-romská vlajka

A tak to já jsem taky znal v Mladé Boleslavi cikánskou rodinu (1988), která mohla být bílým příkladem. U nich se dalo z podlahy doslova žrát a tak jak měli naklizeno denně, máme my akorát před vánoci.
Zase na druhou stranu, v témže městě, Na Podolci, byli cikáni schopní zlikvidovat někdy v roce 86-87 starou zástavbu. Po kompletním vytrhání parketových podlah a vyřezání trámů ze střechy na topení se dostavili na tehdejší MěNV s tím, že už jsou ty byty vybydlené a potřebují nové.
S hordou stěhujících se cikánů z východního Slovenska jsem jel v létě 89 Medzilaborcem.
A vyprávění strýce, který v první půlce osmdesátých let pracoval v Pramenu bylo taky poměrně jasné - Cikáni se na podzim hlásili do zaměstnání, odmítnout je tehdy nešlo. Nafasovali teplé oblečení, rukavice a já nevím co všechno a už je tam nikdo neviděl. Bez výjimky.
Jo, ti se rozvíjeli jen co je pravda.

Ovšem s jedním pracovitým cikánem jsem dělal i v té MB v osmdesátých letech, jednoho máme i teď ve firmě. A co jako? Co ten zbytek, co nám chodí pravidelně po nocích čistit areál od kovu?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat