4.10., Světový den zvířat
Světový den zvířat se slaví každoročně na počest sv. Františka z Assisi, který během svého života pečoval o nemocná či opuštěná zvířata. Poprvé byl vyhlášen tento den ve Florencii roku 1931.
Dle neoficiálních údajů (zdroj: mailem mi došla nabídka na kočičí granule z kasa.cz) 41% domácností má psa a 22% kočku. Jak tomu je tady?
My jsme odjakživa kočičkáři
...my jsme odjakživa pejskaři
Jsem pejskař.
Jsem pejskař (kočku jsem ještě nejedl).
Mám rád zvířátka, ale doma bych je mít nemohl. Mně dokáže zdechnout i kaktus...
Co ti, co mají doma králíky či jinou zvěř? :)
Jinak díky za info, že je světový den zvířat. K obědu si dám na jejich počest steak.
Zahlasuješ "nic z toho", anketa je o psech/čičinách
Taky máme na oběd králíka (tentokrát v dijonské hořčici a se sušenými rajčaty) Mňam!
Jak mam hlasovat?
Doma (u sebe) zadny zvire nemam, neporidil bych si nic, nemohl bych se tomu venovat. Doma (u rodicu) mame Beagla - teda krizence psa, beranka a osla.
Hlasuješ stejně jako Moas, ne? K rodičům si vezmeš noťas a zahlasuješ od nich za psa. Ne, že budeš podvádět s anonymizérem či Torem!
Zvíře nemám. Když jsem ale byl ženat, tak jsme měli dvě kočky. Jednu normální, mourovatou, dosud žije, je to dcerky mazlík. Pak jsme měli perského kocoura, většího troubu aby pohledal Ale byla s ním sranda. No, budiž mu dobře ve zvířecím nebi.
Naopak nemám rád psy. Stejně jako někdo nemá rád pavouky, hady, myši, tak já mám odpor k psům.
Já jsem na tom podobně s opicemi (ne že by to někdo známý doma měl ). Hadi štíři netopýři, potkani skokani sklípkani, na všechny tvory se dokážu usmát. Když ale vidím "šimpanu nemytou", je mi na blití. Asi nějaký psychický blok.
Tak tak. Potkávat to na ulici není problém. Když mě to ale očuchává nebo nedejbože olízne, tak se neznám Pavouky tedy taky nemusím, kdyby to třeba po mě lezlo, tak by mi nebylo nejlépe. Myši, netopýři, hadi, žáby, to mi nevadí, klidně to i vezmu do ruky. Opice mi v zásadě nevadí, ale doma bych to taky nechtěl
Já jsem zhruba na konci první poloviny svýho dosavadního života choval laboratorní potkany. Teď mám utrum, jen bych to přinesl domů, manželka by asi neslezla ze stolu a nepřestala ječet. Pokud by sebrala odvahu slézt dolů, asi by potkany vyhodila z bytu aj se mnou.
Si je vyměníme, ty manželky. Ta moje tvrdí, že by to domů chtěla. Ale asi kecá, mně je to celkem jedno a zatím žádnýho potkana nepřinesla...
Potkani jsou bozi zviratka, co proti nim kdo ma?
Ale slyset tvoje zena, kde jsme ty potkany meli, tak asi pujde do kolen tuplem. V kuchyni na mycce. Melo to jen jednu nevyhodu. Jakmile se v te kuchyni neco delo (priprava jidla), tak se potkani zavesili na mrize a zebrali A kdo jim ma odolat?
Pamatuji si ze skolnich let, ze jeden student co choval mysi, je nosil do skoly a v ramci otestovani ucitelek je vypoustel o hodine smerem pred tabuli, jedna ucitelka vyskocila na stul, byla sranda.
Jo jo, s učitelkami a zvířátky je sranda. Dostal jsem novej penál, tak jsem přemýšlel co se starým. Tak s pár klukama jsme nasbírali něco málo přes sto pavouku, penál vykuchali a nasypali je do něj. Druhý den ve škole o velké přestávce když jsme byli na školním dvoře tak penál letěl do otevřeného okna sborovny, jedna učitelka vylezla "čí to je, kdo to hodil" a když se nikdo nahlásil tak zalezla. Za chvíli se ozval strašlivej křik a když jsme se vraceli do tříd tak na chodbě stálo hejno roztřeseních učitelek. Nakonec jsme se museli přiznat protože všem chtěly zakázat pohyb po dvoře o velkejch přestávkách. Dostali jsme ředitelské dudky, pár facek a museli jsme zaplatit biolit ale stálo to za to
A kolik procent domacnosti ma psa i kocku?
My mame psa i kocoura. K tomu kralika. A na zahrade dve ovce na sekani travy.
Jak jsi je to naučila? Já bych ovci kosu nesvěřil.
Sekaj hubou, ne kosou
My doma nemáme nic (co taky v bytě, trápit to), ale brácha má na baráku jednoho psa a dvě kočky. Takže v průměru máme každej půl psa a jednu kočku.