Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Trideni odpadu

Snažím se třídit to, co mohu smysluplně odevzdat (nejlépe kontejnery po cestě do práce) a to, co je nebezpečné (elektro, chemikálie). Bohužel náš sběrný dvůr je dost bizarní; chemikálie nevezmou, protože na ně nemají bezpečné úložiště (jednou za půl roku to nicméně berou a hned odvážejí, do té doby to musím mít doma). Nevezmou ani sklo - pošlou mě ke kontejneru na druhé straně obce... a tak.

Celkem na třídění odpadu nerozumím jedné věci - ze všech stran člověk slyší, jak je třídění důležité a jak cennou surovinou vytříděný papír/plasty jsou a co všechno se z toho vyrábí... a pak cestou do práce autem přes několik obcí míjím samé přeplněné kontejnery obložené pytli s odpadem, který se do nich už prostě nevešel. Asi to nebude tak horké s tou cenností, jinak by to odpadoví hospodáři přece sváželi daleko pilněji. Obdobně s papírem; přestal jsem ho nosit do sběrny ve chvíli, kdy mi kdysi řekli "tak to tu teda nechte, ale nikdo o to nemá zájem, takže to za peníze už nevykupujem".

A ještě jedna věc mě sejří - všichni ti svážeči odpadů mají plnou hubu keců o tom, že "vaše odpady, naše radost" a když se snažím někde udat pár pytlů směsné stavební suti, tak dokonce i firmy, které se likvidací suti zabývají, mě posílají k šípku, že to nechtějí (obyčejná stavební suť - cihly, malta, trochu sádroše). Asi to začnu rozpouštět do popelnic. ]:(

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat