Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Očkování proti chřipce

jen jestli ale nejde o urban legend

Může i nemusí. Vakcína obsahuje usmrcený virus. Ten je pochopitelně usmrcen na sto procent, byť laikové přicházejí s teoriemi, že se tam "nějak dostal i živý virus", což je z hlediska kontrol kvalit vyloučeno. Tedy papírově to možné je, Evropské předpisy nicméně jakoukoliv vakcínu s živým virem zakazují.

Organismus si ovšem musí teprve v reakci na vakcínu vybudovat protilátky a to trvá, u chřipkové vakcíny tuším minimálně dva týdny. Takže je klidně možné, že třeba deset dní po očkování prodělá pacient chřipku, na kterou zkrátka ještě nestačil organizmus zareagovat.

Další příčinou může být jiný chřipkový kmen, než na jaký byla vakcína připravena. Epidemiologové si většinou strefí dobře a "uvaří" správnou látku, ale vzhledem k neustálé mutaci chřipkového viru znamená vakcína "pouze" snížení rizika, ne jeho úplnou eliminaci. Zatím. Začíná se testovat vakcína působící na jádro chřipkového viru - tedy poradí si i s mutacemi.

Nicméně souhlasím s tím, že kdyby jen polovina všech těch výkřiků na netu typu "známá známé dostala po vakcinaci těžkou chřipku" byla pravdivá, pak je očkování totálně neúčinné.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat