Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Laserová operace očí

Kedze mi pred par rokmi diagnostikovali Keratokonus a podstupil som uz jedno ozarovanie som celkom zorientovany v problematike, pretoze som chcel mat zrak v poriadku.
Operacia oci je siroky pojem. Pokial ide o peraciu kratkozrakosti, ci dlhozrakosti tak je sanca velmi slusna. Astigmatizmus zhorsuje vyhliadky, kratkozrakost sa da robit lepsie ako dlhozrakost a pod. Na to ako dopadnes ma vplyv vela faktorov.
Dobra sprava je, ze dnes najmodernejsie metody na znizenie, ci ostranenie dioptrii su minimalne invazivne a ak sa rozhodnes napriklad pre LASIK (alebo overeny LASEK) tak mozes este v ten den soferovat, neuzivas lieky proti bolesti a pod.
Viac ti povedia na hocijakom dobrom pracovisku, ja ked som porovnaval kedysi rozne kliniky tam mi vyslo, ze tie 4 vybrane pouzivali aj tak rovnaku techniku, takze som si vybral stredisko, ktore mi odporucila moja ocna a chytil som doktorku, ktorej verim.
Btw su rozne konspiracne teorie o tom, ze laser je blbost a pod, ze vela doktorov ocnych nosi okuliare (co je pravda), ale mam minimalne 3 ludi vo svojom okoli, co podstupili takyto zakrok pred viac ako 10 ludmi a zrak im stale drzi...skoda, ze ja nemozem ist na zakrok, siel by som hned.
Rizika su vzdy, pooperacne jazvy, infekcie a pod, statisticky asi u 5% pacientov. Pri Lasiku je myslim riziko este vyrazne mensie, kedze je menej invazivny ako Lasek.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat