Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koho budete volit?

U tech ucitelskych platu je hlavne nejvetsi for to, ze tam je nepomer mezi vzdelanim a platem. Ucitel proste musi mit vysokou skolu. A pak kdyz vyleze ze skoly a jde ucit, tak dostane (tabulkovou) castku, za kterou by jini lidi s VS diplomem pomalu ani nevstali z postele.
Jako jo, ucitele po 20+ letech praxe uz maji ten plat docela hezky. To samy doktori a dalsi podobna povolani. Ale nastupni plat? Ten je skoro srovnatelny s delnickymi profesemi, na ktery zadny vzdelani nepotrebujes.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/236276-vyssi-nastupni-plat-muze-ucitele-nenalakal-o-prazdninach-se-meni-v-trenery/

Brzy po nástupu Nečasovy vlády v roce 2010 měla být nástupní mzda ve výši 20 tisíc korun tahákem pro muže v tradičně ženském oboru. Po dvou letech se ale ukázalo, že toto navýšení o pět tisíc muže-učitele nepřilákalo. Učitelé představují v Česku skupinu nejhůře placených vysokoškoláků, o prázdninách si často přivydělávají prací v jiném oboru.

Navyseni o pet tisic. Takze standard je 15k. Luxus, ne?

"Pro ženu už je to velmi slušný plat, ale pokud má muž živit celou rodinu, tak v současné době to není tolik. A jestliže má být školství zase pokráceno o xmiliard do roku 2015, tak výhled zase není moc optimistický,"

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat