Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koho budete volit?

No, s tema zvlastnima skolama je to tak, ze oni ti cikani do nich pry kolikrat i sami chteli. Tak otec ma zvlastni skolu, matka ma zvlastni skolu, vsichni sourozenci jsou ve zvlastni skole, zejo... Navic tim, ze jsou ty osnovy redukovane, tak se nemusi ani nijak zvlast namahat - oni by treba i na zakladku meli, ale museli by makat a stejne by byli tak trojkari. Takhle jsou dvojkari, trojkari ve zvlastni a nemusi hnout ani prstem.

Jinak k tomu ubytku deti ve zvlastnich skolach - ono je to hodne i tim, ze deti ubyvaji celkove. A skoly dostavaji za kazde dite penize => maji tendenci si deti nechavat co nejdele u sebe a do zvlastnich skol posilaji uz jen ty opravdu hodne blbe nebo grazly.

A jinak perlicka. Prisly k zapisu do prakticke skoly dve sedmilete cikanske holcicky. Reditelka se nejprve zhrozila, ze u zapisu mely byt uz pred rokem. Nicmene pak teda zjistovala, co umi. Barvy neznaly, tvary neznaly, pismenka a cisla uz tuplem ne... ale zeptala se jich, jestli vi, ktera znacka cigaret je nejlevnejsi a kolik stoji. To vedely.

On je problem spis v (ne)vychove nez v intelektu. Deti ze socialne slabych rodin, kde maji rodice mizerne vzdelani, pracujou od nevidim do nevidim nebo chlastaji a nemaji cas/chut se jim venovat, na tom nejsou o moc lip. A to jsou bile. Jasne, nejaka zakladni geneticka vybava tam je - dva absolventi zvlastni skoly tezko zplodi druheho Einsteina. Ale i tak muze dobra vychova dost veci zlepsit.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat