Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koho budete volit?

Hrozne dlouhy, i na me je to moc. Navic je to vicemene placani cloveka, kterej je evidentne nepritelem socialniho statu, ten clanek je plnej dojmu, ale schazi jakakoli argumentacni logika. Teda bral jsem to rychle a nektery stele se opakujici vety jsem preskakoval, jinak bych to nedocetl ani za tyden.

Pokud srovname Svedsko jako priklad socialniho statu s kymkoli jinym, kde socialni stat takovych rozmeru jako ve Svedsku nenabyl, zjistime ze se ti Svedove porad maji nejlepe. Jak je to mozne?

A to dokonce i pres "svedsky sebevrazedny experiment" s pristehovalectvim. Ve Svedsku to totiz doslo az tak daleko, ze se tam ujala myslenka: "lide jsou v podstate stejni po celem svete a ze je to jen a pouze prostredi, ktere je kazi. Pokud lidi ze zkazeneho prostredi presuneme do prostredi plneho blahobytu, brzy se prizpusobi k tomuto prostredi a budou se chovat uplne stejne jako lide, kteri se v tomto blahobytu narodili."

Jak se ukazalo, je to blbost. Svedsko si nabralo tunu imigrantu z jizni Ameriky a z Afriky a tito lide nejen,ze oproti predpokladu nezacali ve Svedsku pracovat, ale zacali vysavat svedsky socialni system, teda zatimco Svedi byli v praci, imigranti do Svedska si chodili pro pridavky na socialni urad a o praci se vubec nezajimali.

A jsme opet u toho, o cem pisu od zacatku, dokud byl svedsky socialni system pro Svedy, tak fungoval velice dobre a bylo to ku prospechu vsech obyvatel, kteri zili v blahobytu, aniz to kohokoli poskozovalo. Jakmile se system rozsiril i pro nove obcany (nebojim se rici 2. kategorie), tak tito nemajice svedsky intelekt, ale naopak v genech zakotvenou vlastnost nepracovat, zacali socialni system zneuzivat a postupne ho rozkladaji. Tedy system je dobry, ale cast lidstva v nem zit proste nemuze, pry uz to Svedove zacinaji chapat.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat