Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koho budete volit?

Jo, souhlas. Podle Transparency International se tady ročně rozkrade částka odpovídající schodku státního rozpočtu. To by se ten dluh hned urovnával lépe.

Ano, správnou cestou z těhle sraček není úplné otočení systému, to nejde prosadit z roku na rok. Na to se musí schodnout celá (většina) společnosti, diskutovat o zásadních změnách a to je proces na roky. Zásadní kroky, které by pohly tuto společnost správným směrem, a dají se udělat ze dne na den jsou: Jak píšeš, snižení byrokratické zátěže, zprofesionalizování státní správy (zákon o státní správě), zprůhlednění státu (povinné zvěřejňování smluv na internetu, zpřístupnění státních výdajů - až do poslední položky - přehlednou formou, NKÚ může kontrolovat všechny subjekty se státem spojené - samosprávy, státní podniky), průhledné financování politických stran a reforma školství.

Tohle jsou prvky, které nejsou ani nalevo, ani na pravo, nejde na ně tedy uplatňovat žádná ideologie. Těžko se napříč spektrem voličů najde někdo, kdo by našel rozumné argumenty proti těmto krokům.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat