Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koho budete volit?

Hele to se asi točíme v kruhu, nebo tu hlavu XI jeden z nás nepochopil. Nevylučuji, že jsem to já.
Skončí podpora v nezaměstnanosti. (O které skutečně hlava XI nemluví, neřeší ji, protože to není sociální dávka a hlavy XI se vůbec netýká a jestli se tím SSO zabývá, tak jinde. A ostatně je to jedno, pokud ji SSO chce rušit, pouze se tahle časově omezená dávka "přeskočí" a nastupují sociální dávky. Nakonec, stát jako stát.). Z nezaměstnaného je sociální případ (nemyšleno pejorativně) a ta jak má dnes nárok na nejrůznější sociální dávky, má nárok na standardní příjem ("sdružené" sociální dávky zdánlivě podobné tomu nesmyslu s občanským platem, tak ať se toho nikdo nechytí) a nastupuje negativní daň. (např.).
Dávky za prospěch dětí - já ti nevím, mně to přijde ještě jako větší nesmysl. Tohle nemotivuje rodiče k žádné práci, k žádné změně u nich (a jací rodiče, takové děti), nechci domýšlet, co by se dělo. :-| (A nefunguje už něco podobného v tom smyslu? Mám takové tušení....)

S děckem (mám jen jedno, víc nevyšlo) to mám stejně.

Ještě k současným sociálním dávkám. Někdy v roce 2006 (takže už to je déle, pravda) mně kolega v práci říká, - tak jsem odhlásil kabelovku, stejně tam houby dávaj, dobrý ušetřený čtyři stovky. Říkám to jen tak mimochodem manželce, která v té době pracovala jako poštovní doručovatelka a roznášela poštu i v té ulici, kde ten kamarád bydlel. No a ona na to - to je dobrý, tam je x partají kterým sociálka doplácí 400,- na kabelovou televizi (ty lidi se s tím po baráku chlubili). Buď neměli společnou anténu, nebo jim bylo zatěžko si zaplatit přípojku, nevím, je mi to jedno. I blbá anténa na balkon se dá pořídit - ale za své. (Z nějakého přiblblého předpisu má mít každý přístup k veřejnoprávnímu vysílání...)
Je to v podstatě "drobnost", ale vysvětluje dost, v podstatě je to směšný vrcholek ledovce.

Úctu všem skutečně potřebným.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat