Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koho budete volit?

ono stačí si to přečíst a vyvodit důsledky. Napsané to je pěkně, ale realita bude na hony vzdálená. V podstatě jsem si náhodně odroloval do textu programu a našel jsem:

Např.:

- hlava VIII (silniční doprava) - rušení bodového systému (jediné věci, co lze považovat za úspěch - viz počty vybodovaných a snížení počtu úmrtí při dopravních nehodách)
- hlava X (Zdravotní pojištění) - praktický přechod na neefektivní, drahý a individuální systém pojištění, na které vážně nemocní nemají šanci dosáhnout. Toto v reálu říká: jsi vážně nemocný a bohatý? Plať, případně se zadluž. Jsi vážně nemocný a chudý? Umři.
- hlava XI (Sociální pojištění) - tzv. negativní daň mj. u rodičovských příspěvků znamená, že chudí nebudou moci vyčerpat tolik co bohatí. Zároveň nezaměstnaní nebudou mít nárok na jakékoli peníze (nemají příjem). Paradoxní je, že ti, co mají vyšší příjmy, většinou přídavky a příspěvky nepotřebují a ti, co by je potřebovali nejvíce, dostanou nejméně anebo vůbec nic.

To celé dělá z tohoto programu trhací kalendář, protože buď to dopadne extrémní polarizací společnosti, proti které je dnešních 15% preferencí pro KSČM jen slaboučký odvar, nebo nutností tyhle krásné, vzletné a jednoduché věty doopatřit dalšími výjimkami a budeme zase tam kde jsme dnes.

Tyhle pokusy už zkoušel soudruh Tlustý, a pak se z toho stal zase složitý systém pravidel, protože když to necháš spočítat, vyjdou ti z toho úplné nesmysly.

P.S.: ještě jsem se dobře zasmál nad jejich programem budování cest.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat