Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Koho budete volit?

To JR_Ewing:
Jak se má přispůsobit? Víc hladovět nemůže, má prodat vlastní barák a jít do domova důchodců? To je pro staré lidi jen přiblížení smrti. Tady o pár domů žije jedna stařenka, její manžel už není, ten celý život si utrhával od pusy aby mohl postavit domek, splatit půjčku (a to tenkrát ty půjčky nebyly vražedné, máma říkala, že od ROH dostali bezúročnou půjčku a ještě něco navrch) a teď má ten domek prodat jen proto, že nemá na plynové topení? Celý život se uskrovňovali aby mohli na stará kolena bydle v klidu v domku se zahrádkou. Teď si podle vás za to všechno mají hledat levný nájem někde na ubytovně mezi cikánama, kdepak je ten levný nájem v tomto státě? Za topení v kamnech nebo starém kotli hrozí likvidační pokuty. Ostatně i ten domov důchodců si z penze 8 000 nemůže dovolit. Lidé jí tady pomáhají, dávají obnošené oděvy, pomáhají ale to není řešení. Sociální síť jí víc než důchod nedá.
Bojím se až zestárnu a budu v důchodu. Fakt se toho bojím. Mám sice děti, ale ty sotva vyžijí také, nějaká podpora od nich není možná. Snacha je bez práce, hledá jí marně druhým rokem, syn sice dělá u stavební firmy, ale otázka je, jak dlouho. Dcera ještě studuje, ale také není jisté, jestli mě bude moci ve stáří podporovat.

Si mají podle vás lidi pořizovat děti, jen proto, aby je mohly ve stáří vydržovat? Pradvou je, že třeba u cikánů to tak funguje. U nich je rodina nade vše a nemusíme chodit ani do toho Vietnamu

To Fleg:
Ne každý chudý kouří a pije. To je také jen rozšířená fáma od našich masmédií aby mladí lidé staré nenáviděli. A televize snad dneska patří normálnímu člověku, který celý život těžce pracoval. To má na stará kolena vše, co si za svoje poctivé peníze pořídil, prodat a živořit v nějaké díře? Prodat auto, prodat televizi, prodat postele... Viz toho pitomce ze sněmovny, co řekl, že důchodci mají žít jen 8 let (nebo kolik).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat