Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vypustí si kapři rybník?

proti KSČM mám řadu zásadních výhrad, mj. tu, že to je organizačně rigidní strana, která má stále tendence řešit věci tzv. revolučním třídním bojem. Ne že bych se toho obával (tak blbý a manipulovatelný nejsem), ale jde o to, že realita dnešních socioekonomických vztahů je daleko někde jinde. Atomizovaná společnost, socky s drahými smartphony, ale zadlužené až po uši, tvorba hodnot na ústupu atd. - to vše naprosto popírá myšlenky a principy komunismu, tudíž program KSČM je buďto naprosto nerealizovatelný a škodlivý, nebo jen na oko, a pak není důvod takovou stranu volit "na blind."

Z mé zkušenosti vyplývá, že jakékoli revoluce nepřináší opravdovou změnu, protože tyto revoluce jen zpřehází systém, a tím samotnou (pozitivní) změnu úspěšně potlačí. Naopak nejprospěšnější pro vývoj je evoluce, která je sice pomalá, leckdy i neúspěšná, vracející se, ale vždy má něco, nač se dá navázat, k čemu se vrátit v případě neúspěchu. Jednoduše řečeno, program KSČM (jak ten dlouhodobý, tak krátkodobý) mi nepřipadne jako rozumný a hodný mého hlasu.

Naopak, volba Lidovců je IMHO jeden z rozumných tahů (je tu dost velká šance, že se dostanou přes 5% quorum). Je to strana středová, s rozumným a vyváženým programem, její představitelé, co se od ní "odpojili" Kalouskovci, jsou celkem konzistentní a důvěryhodní. Bělobrádek je prototypem slušného politika - stojí si za svým, ale není to uřvaný přisprostlý magor typu Kalouska, Nečase nebo Paroubka a hlavně je uvěřitelný. Stačí jej chvíli poslouchat. Sám lidovce volit nebudu, ale v mém pořadníku volitelnosti jsou hned na druhém místě.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat