Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Cyklista nedal přednost a smetlo ho auto. Na vině je i jeho řidič.

Tak možné to je, že mě neslyšeli. Ale ta smršť nadávek... Byli to takoví ti v oblečkách, s helmami na IMHO hodně drahých kolech.
Abychom to nějak uzavřeli; asi si myslíš, že velká část motoristů vyjíždí na silnici s tím, kde koho sejmou nebo oprasí. Takhle to ale v 99,999% fakt není; většina účastníků provozu je slušných. Nemůžu si ale pomoci, mám dojem, že mezi cyklisty je procento blbů větší... Ježdění po chodníku a po přechodech je jak vidím hodně rozšířený nešvar. Taky jsem viděl situaci, že jel cyklista po chodníku a okolo šla uniformovaná opice (městapo) a nic... Pak zkus zaparkovat auto 4,9 m před přechod, okamžitě pokuta. Tady vidím prostor pro změnu. Pak se nediv, že třeba spoustu lidí cyklisti serou, když se někteří chovají, jak se chovají.
Byli jsme na dovolené na Vysočině, chodili jsme po lesních asfaltkách, kde nejezdí auta. Tam asi byly nějaké zóny, či co, ale cyklisté tam byli samí slušní. Šli jsme čtyři (rodiče věk 60+, já a devítiletá dcera), roztažení. Když nás dojeli, tak buď zvonek, nebo zvolání "s dovolením" a při míjení třeba "jedou ještě čtyři" a "díky". Čili to jde a ne že ne. Pak jsem doma, jdu si po chodníku a sotva stačím uskočit před hovadem, které se řítí 20-30 km/h... Jednou se mi stalo, že jsem šel na chodníku, zapaloval si cigo v hodně úzkém místě (nečuměl okolo) a za mnou kolo, cyklista na mě "tak snad uhneš, ne". To jsem viděl rudě. Atd.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat