Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Cyklista nedal přednost a smetlo ho auto. Na vině je i jeho řidič.

Proč mi podsouváš něco, co jsem nepsal? Asi ty bobule...
Sám jezdím tak, abych dojel zdravý a celý z bodu A do bodu B a nenapáchal při tom žádných škod. Nevím, proč sis mě vybral za ikonu zlého motoristy, který kdyby mohl, tak jezdí autem i po bytě; ještě jsi měl napsat, že při své jízdě kosím matky s kočárky.
Také to popisuješ tak, že si lidi jezdí autem jen tak pro zábavu sem a tam. Jak jsi na tohle prosím přišel?? Představ si, že ti lidé jezdí třeba do a z práce, za rodiči do nemocnice. Taky jezdí třeba služebně. Ne všude jezdí MHD a jet třeba na kole někam opravovat bojler přes půl města také není to pravé ořechové. Jo, taky jezdí lidi třeba na výlet, věřící do a z kostela, uvědomělí straníci třeba na schůzi.
Je mi jedno, jestli někdo jede v autě, na kole nebo třeba na zahradním traktůrku - mě sere jen jedna věc, když jakýkoli účastník provozu porušuje jeho pravidla (nemluvím o jízdě 51 km/h ve městě) a nestejném metru uplatňovaném naším milým státem.
Pár příkladů:
- cyklista na chodníku (mluvím o dospělém) -> tam nemá prostě co dělat, chodník je pro pěší, cyklista jest literou zákona vozidlem
- cyklista na přechodu pro chodce vynucující si přednost -> dtto
- cyklisté v přírodě, kde je ježdění na kole výslovně zakázáno (např. CHKO Pálava), jim je to u prdele, klidně se bude řítit 50 km/h ze svahu chodci nechodci, příroda nepříroda.
- chlastající kdokoli, kdo jezdí po silnici, dtto smažky
- cyklisti bez světla
V autě mám najeto docela dost; rozhodně ale nesdílím médii tlačený obraz silnic, po jejichž krajnicích se válejí hromady mrtvol a i policisté se tam bojí. Nestává se často, abych se třeba cítil někým ohrožen/oprasen, málokdy jsou to motorkáři, ti zlí. Největší prasata bývají IMHO majitelé koncernových überwagenů ... Taky jsem zažil na silnici III třídy (fakt v prdeli, byl jsem asi jediné auto za den tam, nicméně zákaz tam není) dva cyklisty jedoucí vedle sebe. Dojel jsem je (rychleji jak cca 60 km/h se jet nedalo), domnívaje, že mě slyší. Po asi minutě jsem si dovolil zatroubit. Nebudu opakovat to výrazivo. Silnice dostatečně široká, míjel jsem je cca 130 cm po straně, co milostivě uhli. Proč tohle dělají? TOHLE já nejsem schopen pochopit...

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat