Havárie na dálnici.
Onehdy jsme se známými debatovali o téhle havárii:
http://www.novinky.cz/krimi/294834-policejni-honicka-na-d1-skoncila-smrti-na-dalnici-horela-auta.html
Škoda mladého života - nebyl Bohu žel první a určitě ani poslední.
Zaujalo nás, že pokud se podobná tragédie stane, tak investigativní bulvární novináři čenichají kolem, zpovídají sousedy, spolužáky, zveřejní reportáž a fotky z pohřbu a tady - nic.
Dospěli jsme k názoru, že se to tehdy nějak dotklo někoho, kdo má takovou moc, že bulváru může zavřít ústa.
Kvůli jejich "podezření" zemřel člověk a další byli těžce zraněni, o škodách nemluvě. Dopadne to nakonec tak, že kdo se na policajta špatně podívá, tak ten ho bude moct na místě zastřelit. Nepíše a nemluví se o tom proto, že policajti zavinili smrt nezletilého.
Grázlík ujížděl a dopadl tak, jak dopadl. Kdyby policajti nedělali nic, řvali by ti samí o jejich neschopnosti.
To se takhle nedá "obhajovat". Ono je to i o selském rozumu. Snaha "uštvat" někoho jenom proto, že je v podezření, že nemá řidičák, aby se předešlo projevům křiklounů, kteří stejně řvou při jakékoliv příležitosti, by neměla mít přednost. Nehledě na cenu života a škod. Tu smrt mají (podle mě) na triku policajti kvůli neadekvátnímu zásahu.
Takže každého, kdo na výzvu nezastaví, nechat ujet, aby se mu náhodou nic nestalo.
Parafrázuju: "Takže každého, kdo na výzvu nezastaví, zabít."?
Jenom jsem chtěl říct, že policajti měli použít méně agresivní způsoby zadržení/zpacifikování (podle všeho mohli, ale neudělali to). Prostě "lov na zajíčka" se jim líbil víc.
Mohli na něj třeba křičet, možná by zastavil.
Mladý visalec na stáří nekrade.
Predstav si, ze existuju europske krajiny, kde policia je neozbrojena a ma respekt. A auto dokazu zastavit tiez a bez strelby.
z toho mi plyne, že my takovou zemí (zatím) nejsme...