Ví někdo, co je na obrázku?
Koupil jsem si nový fotoaparát Olympus SP720 a v krabici byla i tahle součáska, jejíž účel jsem nezjistil ani po přečtení mauálu, atd. Rozměry: výška cca 3 cm, průměr cca 2 cm, dá se to rozevřít a zavřít (válec).
Koupil jsem si nový fotoaparát Olympus SP720 a v krabici byla i tahle součáska, jejíž účel jsem nezjistil ani po přečtení mauálu, atd. Rozměry: výška cca 3 cm, průměr cca 2 cm, dá se to rozevřít a zavřít (válec).
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
To je feritový válec. Z USB kabelu v něm uděláš jeden, nebo dva závity a zacvakneš to. Je to kvůli rušení, např. VGA kabely mají taky takové ferity na každé straně. Někdo z elektra určitě vysvětlí podrobněji.
Tak to je možné, to mě nenapadlo. Asi hlavně proto, že na tom USB kabelu už nějaké (asi) tlumivky jsou (2x). Ten ferit je tam "povinný", anebo jenom při nějakém rušivém extrému?
To ti neřeknu. Já ty ferity dostal ke kameře, nasadil jsem je na kabel, normálně používal, ale pak mě začalo štvát, že je kabel kvůli tomu moc těžký, tak jsem je sundal a už nepoužívám. Efekt to nemělo z mého pohledu žádný.
Zkusil jsem to tam namontovat, ale asi to skončí jako u tebe. Je to asi zbytečnost.
Možná to tam přibalili jenom pro extrémní rušivé podmínky. No - a už má dušička klid. Díky.
Jsem nejprve myslel, že je to protibombovej odpadkovej koš. Pak jsem si přečetl rozměry... Takže protibombovej koš pro panenky.
K čemu potřebují panenky protibombové koše?
No přece na bombarďáky. To je hned jasný, ne?
To ale vy mladý nemůžete pamatovat
Ty jsou teda dokonale antikoncepční.
Dík, když myslíš.
Výrobci tyto ferity dávají na některé typy kabelů automaticky a občas jsou jako volitelná součást. Mají sloužit k odrušení VF harm. pole, tuším je to norma 61000-4-6. Pro samotný chod zařízení to ale moc velký význam nemá.
Máme doma jedno jediné zařízení, u kterého je tohle potřeba mít na kabelu. Kameru Panasonic NV-GS300 na DV kazety. Pokud nemám tohle na USB kabelu při přesunu videa z pásky do PC, tak mi přenos občas spadne, případně občas chybí pár obrázků ve videu.