Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kolik dostane Rath?

tak politik to společenské zadání naprosto nesplnil, protože i ten cikán je občanem tohoto státu.

No na tom něco je.
V demokratické, ale vlastně v jakékoliv, společnosti musí mít občané státu nějaká práva a povinnosti.
Pokud mají všichni občané, bez rozdílu barvy, vyznání, politické příslušnosti, prostě bez jakýhokoliv rozdílu stejný jak práva, tak povinnosti, je to v pořádku a nikdy se nikdo proti tomu nebude bouřit. Pokud ale tu společnost někdo rozdělí tím, že jedna skupina má nárok na všechna práva aniž by splnila aspoň zlomek těch nejzákladnějších povinností a druhá skupina bude sice mít i nějaká práva, ale povinnostin bude plnit všechny, logicky se ta druhá skupina začne bouřit.
Řešení jsou v podstatě dvě. Omezit první skupině jejich práva do té doby, než ty povinnosti plnit začnou. To je lepší varianta.
Druhá možnost je odlehčit té druhé skupině na jejich povinnostech.
První varianta je logičtější. Například nechápu jak může někdo, kdo od státu jen čerpá dávky a na daních neodevzdal ani korunu volební právo. A je jedno jakou má barvu pleti. Je jasné, že takovej parazit bude volit jen takové strany, které nepracujícím slibují hory doly. A spirála se roztáčí...
Další možností je omezení práva čerpat soc. dávky za neplnění povinností a dodržování zákonů.
Já tady nikde nehájím zametání problémů uklizením cikánů někam do ghett, ale jejich vychovávání pomocí nejen pomocí motivace (jak to je dnes), ale i represemi.
Příklad: Budou vedle sebe bydlet dvě cikánský rodiny, obě stejně početný a nikdo znich nebude pracovat, přesně v duchu tradic.
Jedna rodina bude posílat děti do školy a druhá ne. Ta první dostane plnou palbu sociálních dávek a druhá třeba za každý dítě, který do školy nechodí o 20% méně. Takže v případě tří dětí už budou mít o 60% míň. A to už je motivující. A pokud to bude ta druhá rodina chtít kompenzovat tím, že bude posílat děti krást, tak by se dávky ještě snížily a při opakovaných excesech by se rodiče nebo jeden rodič omezili na svobodě.
Odebírání dětí asi zas tolik nic neřeší, ale může působit na ty, kdo své děti má rád a nechce o ně přijít. U většinový společnosti to celkem funguje (nikdo normální nechce přijít o bydlení a tím třeba o děti, tak platí nájem místo toho aby prachy prožral nebo prochlastal) tak proč by to nefungovalo u cikánů. kteří se pořád svejma rodinejma tradicema zaklínaj...

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat