Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kolik dostane Rath?

Nestačí odsouzení mačetových útočníků na 15 let?

Asi tě to překvapí, ale nestačí. Např. jeden z těch cikánů (Sinu) zaútočil už v roce 2001 mačetou přímo na mě a několik mých kamarádů. Za pokus o vraždu je 15 let možná adekvátní trest. Ovšem ten dostal jen jeden z nich. Konkrétně ten Sinu, kterej to prokazatelně neudělal poprvé, a probíralo se to i u tohoto soudu, daostal tuším 3 nebo 3,5 roku. To je za v podstatě opakovanej pokus o několikanásobnou vraždu sakra málo. A to i ve světle toho, že za podobný pokus o vraždu dostali nedávno jiní (bílí) lidé tresty přes 20 let...
Netvrdím, že by se cikáni měli někam stěhovat. Tvrdím, že by na ně měl být uplatněn stejný metr. Jak v přidělování bytů, tak vymáhání povinností a dodržování zákonů. Včetně represí. Když nebudeš posílat děti do školy, máš za měsíc doma sociálku a nehorázný problémy a můžeš o ty děti přijít. Cikáni děti do škol neposílají vůbec a nehrozí jim nic. Za to by se jim třeba měly odebírat soc. dávky. A pokud ani to nepomůže tak vězení pro rodiče, za neplnění rodičovských povinností a děcka do děcáků. Asi se shodnem, že vzdělání je hodně důležitá věc, která těm cikánům může pomoct. Ale když oni sami o to nestojí, nemůžeme (společnost) to tak nechat, s tím, že když děti posílat do škol nechtějí tak přeci nemusí...Musí a na to stát musí dohlédnout. A hlavně musí být nekompromisní.
Co se týče Transparency International, Helsinského výboru a dalších desítek organizací, tak ty už měly být dávno zakázané a rozpuštěné. A TI hned mezi prvníma. V tom fandím Okamurovi a doufám, že to dotáhne do zdárnýho konce.
"Neziskovky" a nevládní organizace je skoro stejný peklo jako ta korupce o který jsme se tady bavili původně.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat