Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kolik dostane Rath?

ale to je přece to o čem píšu - pozitivní diskriminace je negatiní věc, dělá ty lidi ještě méně zodpovědnými. Jenže pochop, tebe motivovali odmala tví rodiče, nikdo ti nedal nic zadarmo, tak se podle toho chováš. Ti lidi, o kterých je řeč, jsou na tom mentálně ale i materiálně úplně jinak.

Odebírání dětí nic neřeší, ústavní výchova je velmi podobná - děti mají všechno co chtějí a v 15 letech přijde velký kopanec. Švagr pracoval kdysi jako civilkář v dětském domově (já tam zase (zdarma) opravoval počítače) a ty děti, ač se o ně vychovatelé velmi dobře starali, tak neměly tu zpětnou vazbu o tom, co jsou a jak se vydělávají peníze.

A znova opakuju - Řápková s Čunkem řešili problém většinové populace, nikoli problém těchto minorit. Je to jako když vyhodíš bezďáky z nádraží - nebudou smrdět a obtěžovat cestující, ale taky ti v tuhé zimě pomrznou někde pod mostem. Vyhozením z nádraží jsi vyřešil problém cestujících. ale vyřešil jsi i problém bezďáků? Idea, že bezďák se z ničeho nic sebere, rázem se ze špinavého váguse v otrhaném a špinavém oblečení stane běžný občan, který nemá žádné závislosti, má kde bydlet a může aspirovat na práci, kterou bude douhodobě zvládat bez recidiv absencí, je naprosto nereálná! Ta cesta nahoru je dlouhá a trnitá a takový člověk to sám nezvládne. Stejně tak nebude fungovat gumový pendrek na cikány, protože oni důvody jeho dopadu nebudou chápat, jednoduchá "řešení" v podstatě nic nevyřeší.

A zatím co ty budeš spokojen s politikem, jak krásně s těma lidma zatočil, tak politik to společenské zadání naprosto nesplnil, protože i ten cikán je občanem tohoto státu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat