Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kolik dostane Rath?

Co se týče těch dětských hřišť, myslíš, že by děti takhle reagovaly, kdyby nebyly permanentně očkovaný rodičema?

Já nemluvím o dětech, ale o dospělých na dětských hřištích. Měl jsem na mysli konkrétně teď ten poslední případ z Budějic. Ale třeba u nás ve městě je to skoro to samý. Dětský hřiště obklopený nejen rodičema, ale i tlupama výrostků, posedávajících na zábradlí, klidně popíjejících a pokuřujících mezi dětmi. Zkus je napomenout a uvidíš jak dopadneš....

Rozhodující je, že to co ty máš za příčinu (vyvrhel cikán - je třeba se ho bát) je ve skutečnosti důsledek našeho přístupu k nim

Ani náhodou! Absolutně odmítám tvrzení, že za to jak se kdo chová může většinová společnost. Necítím absolutně žádnou spoluvinu za to, že například cikán vlítne s mačetou do hospody, kde přizabije pár hostů, za to že cikánka na hřišti zmlátí bílou matku. Nikdo nemůže za to, že cikáni neposílají děti do škol. Představitelé většiny mohou pouze za to, že po nich nedokáží vymáhat jejich povinnosti. To je tak vše, Za své činy je odpovědný každý sám, ne společnost.
Právě takovéhle kolektivní sebeobviňování vede jen k prohlubování problémů. Problémy s cikány tu jsou, ne že ne. Není důvod ty problémy hledat za každou cenu nutně v sobě (myšleno většině obyvatelstva), když druhá strana (cikáni) se odmítá aspoň trochu změnit.
S posledním odstavcem bych v podstatě souhlasit mohl.
Aby bylo jasno, netvrdím, že za to jak se kdo chová je apriori odpovědná barva pleti. Ovšem na druhou stranu nebude náhoda, že největší problémy jsou právě s touhle jednou konkrétní menšinou. Přičemž třeba o německé, maďarské, slovenské menšině u nás se nic špatnýho (samo až na pár vyjímek) říct nedá...A to v podstatě ani o větnamcích, i když u těch už je trochu problém s tím, že obíraj stát na daních, ale fyzický nebezpečí vůči majoritní většině v podstatě nehrozí.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat