Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kolik dostane Rath?

pozitivní diskriminace není řešení, protože to je dávání "zadarmo", není tam žádná motivace. Na druhou stranu, ekvivalence v tomto případě není taky správná. Vem si, že vzdělanost je u těch nejspodnějších sociálních vrstev něco, co jednak prakticky není a hlavně co rodiče nijak od svých dětí nepožadují. A to nevyřešíš vynucováním zákona, jakkoli toto vynucování je potřebné. V podstatě z dětí vyrostou zase jen pobírači dávek a kriminálníci, kterým nikdo nevysvětlil, že ten problém vznikl kdysi dávno, když jejich nevzdělaní rodiče je podporovali v chození za školu.

Proto je důležité, aby rodiny s dětmi měly co možná nejnormálnější život, ne kvůli dospělým, ale kvůli jejich dětem. Ty jediné mohou být nadějí na změnu. A to žádná řápková nebo podobná megera nikdy nepochopí, protože to je za horizontem jejího volebního období, ergo pro ni naprosto nepodstatné, nepotřebné a zbytečné.

O segregaci se odmítám bavit, to je prostě špatně, vracíme se do předminulého století a dál. Jako by nestačilo, že se svět stále ještě dělí na lidi první a druhé kategorie.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat