Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kolik dostane Rath?

Jako první ti odpovím na tu poslední otázku: Protože stejně jako ty, nemůžeš za to, že ses narodil jako bílej, oni nemohou za to, že se narodili jako jinak barevný. Ty je odpisuješ a chceš vyšoupnout jinam jenom pro důvod, kterej oni nemohli nikdy ovlivnit? Vžij se do jejich role.
Dám ti příklad z celkem nedávné doby. Jel jsem vlakem domů, relativně volno, v našem kupé byla na přeskáčku polovina míst neobsazených. Uličkou prochází cikánská (nemyšleno hanlivě, mě se prostě slovo rom zdá příliš umělé a i oni o sobě tak mluví) paní se dvěma dětma. Jak jsem po chvíli zjistil, do žádného z poloprázných kupé nenašla odvahu vstoupit a stála i se dvěma dětma raději v uličce. Překvapivě nebyla vůbec zanedbaná a děti se chovaly úplně stejně, jako jiné děti v jejich věku. Žádné excesy. Prostě se jí nechtělo snášet pohledy ostatních cestujících, kteří v ní mohli vidět vyvrhela.
Přál bych rasistům někdy tohle zažít.

Ta první část tvého názoru, tedy zvýhodňování, byla nesčetně krát vyvrácena. Totiž jinak barevní nepřizpůsobiví se chovají naprosto stejně jako bílí nepřizpusobiví (nezřídka v pochodech - na obou stranách - figurují, prostě si jdou vybít svou sociální flustraci na těch, kteří jsou víc vidět a mohou se méně bránit). Stejně kradou, stejně dělaj bordel a podrž se, statisticky je jich víc (nikoli procenty, ale v absolutních číslech).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat